Мертва дитина у сумці матері в Луцьку: стало відомо, чому померло немовля (відео), Скандальний ректор ЛНТУ Савчук не зміг представити перед колективом програму розвитку вузу (відео), Вилетів на зустрічну, врізався в бетонну опору та зніс зупинку: у Луцьку п'яний водій скоїв аварію (фото) – такими були головні новини Волині у неділю, 18 жовтня.

Читайте також: Заплатять від 17 до 34 тисяч: у місті на Волині оштрафували порушників карантину

Скандальний ректор ЛНТУ Савчук не зміг представити перед колективом програму розвитку вузу (відео)

Останній тиждень жовтня – гаряча виборча пора і справа не лише в місцевих виборах. Насправді, запекла боротьба ведеться за посаду ректора Луцького національного технічного університету.

22 жовтня у Луцькому національно-технічному університеті відбудуться вибори ректора. Каденція чинного ректора Петра Савчука уже добігає кінця, проте він знову в числі шести кандидатів на цю посаду.

Для викладачів університету важливим є подальший розвиток вишу. Адже розвиток, умови праці та навчання в ЛНТУ потребують змін. Не на камеру викладачі вишу кажуть, що бажання йти, на колись улюблену роботу, наразі немає. Зараз гостро стоїть питання про забезпечення сучасної науково-технічної бази для розвитку вишу, адже йти в ногу з часом технічному університету вкрай важливо.

Чинний ректор університету Петро Савчук більше 20 хвилин розповідав про здобутки вишу і так і не представив своєї програми розвитку. Окрім того, він додав, що в разі своєї поразки на виборах залишить ЛНТУ назавжди.

Вилетів на зустрічну, врізався в бетонну опору та зніс зупинку: у Луцьку п'яний водій скоїв аварію (фото)

Сьогодні вночі, 18 жовтня у Луцьку сталася дорожньо-транспортна пригода, внаслідок якої п'яний водій зніс бетонну опору.

"18.10 о 4 годині 45 хвилин, керуючи автомобілем Ауді, водій в стані алкогольного сп'яніння скоїв ДТП на бульварі Дружби Народів.

Зачепивши на своєму шляху два припарковані автомобілі, водій виїхав на зустрічну смугу, вилетів на узбіччя, зніс бетонну електроопору освітлення та зруйнував зупинку громадського транспорту.

В результаті бульвар Дружби Народів по всій протяжності лишився без вуличного освітлення.

Водій був затриманий працівниками патрульної поліції міста Луцька по місцю проживання, оскільки місце ДТП він залишив.

На водія працівники поліції складають адміністративні матеріали по скоєному злочину.

За свідченням поліції, водій відмовився проходити тест на перевірку стану алкогольного сп'яніння...

Читайте також: Для обстеження шляхів: волинські дорожники придбали авто бізнес-класу за майже 900 тисяч

Мертва дитина у сумці матері в Луцьку: стало відомо, чому померло немовля (відео)

Попередньо експертиза розтину тіла дитини встановила, що немовля померло через удушення.

Поліцейські затримали у Луцьку волинянку, яка привезла пакет зі своїм мертвим новонародженим хлопчиком на зупинку.

Страшну знахідку виявили на одній із зупинок. Скривавлене немовля ще з пуповиною лежало у чорному пакеті замотане у тканину. Жінка, яка принесла туди дитину, сама зателефонувала до поліції. Спершу вона сказала копам, що знайшла мертве дитя. Згодом таки зізналася, що дитину народила вона.

"Одразу приїхали додому. Там були сліди і одягу, кров була і інші сліди, як після пологів. Пуповина ще була біля неї. Відомо, що вона її перерізала кухонним ножем", – розповіла речниця поліції у Волинській області Ольга Бузулук.

Жінка мешкала у гуртожитку. Сусіди не чули, як вона народжувала.

Тіло дитини відправили на експертизу. Попередньо відомо, що хлопчик помер після народження. Слідчі одразу запідозрили, що мати вбила дитя.

"Попередньо експертиза розтину тіла дитини встановила, що дитина померла через удушення. Можливо, вона її народила у ванній і втопила, душила. Врешті, ці ще експертизи тривають", – повідомила речниця поліції у Волинській області Ольга Бузулук.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook