Жорстоке вбивство волинянки Каті Литкіної: адвокат дорогою на суд потрапив в аварію, а до обвинуваченого викликали "швидку", "Церковний" скандал на Волині: сільська громада не може перейти до ПЦУ через настоятеля УПЦ МП (відео), Київські СБУшники проводили обшуки у Волиньраді, Жорстка цензура, хамство та неадекватні коментарі: як працює луцький завод "Кромберг енд Шуберт", В елітному ресторані волинського нардепа відмовились виплатити компенсацію лучанці за отруєння – такими були головін новини Волині у п'ятницю, 18 січня.

Читайте також: Не дала "похмелитись": волинянин підпалив співмешканку та помер від алкоотруєння

"Церковний" скандал на Волині: сільська громада не може перейти до ПЦУ через настоятеля УПЦ МП (відео)

На Волині мешканці одного із сіл вирішили перейти до Православної церкви України, однак на заваді став настоятель місцевого храму. 

Буквально ще два тижні тому усі мешканці села Брониця Камінь-Каширського району жили у мирі, сьогодні ж дійшло до прокльонів у храмі Господньому, залякувань та обіцянок помститися. Хто б міг подувати, що у цивілізованій країні можуть відбуватися такі події.

При наданні Томосу президент України Петро Порошенко зазначив, що увесь перехід до нової церкви буде відбуватися мирно та спокійно. Ніхто нікого примушувати не буде, а якщо громада виявила бажання перейти до православної церкви України, але їй перешкоджають та залякують – це вже інша справа, і дуже серйозна, яка потребує негайного вирішення, поки не розпочалася реальна релігійна війна. Жителі села розповідають, що із приходом нового священика у їхньому селі все змінилося – він більше думає про свої блага, ніж пр людські.

Коли утворилася нова Православна церква України селяни одразу вирішили, що хочуть приєднатися до неї. Зібрали понад 750 голосів за нову церкву і 150 проти. Однак, меншості та священику УПЦ МП не сподобалося, що відбувається.

Київські СБУшники проводили обшуки у Волиньраді

Столична Служба безпеки України провела обшуки КП "Волиньприродресурс". У ході слідчих дій силовики вилучили 50 позицій документів. Хто замовив обшуки та що шукало відомство, яке має відповідати за державну безпеку у комунальному підприємстві.

У Волинській обласній раді, а саме у приміщені КП "Волиньприродресурс" з самого ранку столична СБУ проводить обшуки. Зі слів київського слідчого Павла Чурсіна обшуки тривають в рамках кримінального провадження і на проведення таких слідчих дій вони мають дозвіл суду.

"Тут проводяться зараз слідчі дії, які називаються "обшук". В нас є ухвала суду на проведення вказаної слідчої дії. Якщо ви вважаєте, що ми проводим її не згідно діючого законодавства – то можете написати запит чи звернутись до нашої служби, до її представництва, управління у Волинській області", – говорить Павло Чурсін.

Жорстка цензура, хамство та неадекватні коментарі: як працює луцький завод "Кромберг енд Шуберт"

Відкритість, готовність до діалогу, здатність визнавати свої помилки та виправляти їх, повага до питань представників медіа – те, що характеризує роботу сучасних підприємств, але не найбільшого підприємства Волинської області "Кромберг енд Шуберт".

Судячи з поведінки частини менеджменту цього промислового гіганта, інвестиції з Європи зовсім не гарантують прихід європейського ставлення до рядових працівників. Як і дотримання високих стандартів роботи різних служб. В тому числі відповідальних за роботу із ЗМІ та контакти з громадськістю.

Читайте також: На Волині чоловік сокирою зарубав знайомого

В елітному ресторані волинського нардепа відмовились виплатити компенсацію лучанці за отруєння

"У нас таких коштів немає!" – так відповіла співвласниця відпочинкового комплексу "Садиба на джерелах" Іванна Кварцяна постраждалим від отруєння у стінах закладу відвідувачам, які прийшли за обіцяною грошовою компенсацією на лікування. Чи справді сума, трошки менша за 9 тисяч гривень, є такою непідйомною для елітного ресторану, співвласником якого є нардеп Сергій Мартиняк? Сумніваючись у неплатоспроможності власників ресторації, лучани вирішили звернутися за допомогою до засобів масової інформації.

"Довелося ще тричі здавати недешеві аналізи для лабораторних досліджень, а це все, як ви знаєте, чималі кошти. Мало того, що потравили нас у "Джерелах", так ще й опісля виходить, що "травили" ліками, зокрема, антибіотиками, які, як відомо, не надто добре впливають на організм людини. Ми збирали усі чеки задля повернення грошової компенсації, як і домовлялись з адміністрацією закладу. Тоді ще ми вели мову з адміністратором Світланою, яка по-людяному віднеслась до ситуації, що склалася. Періодично телефонувала з пропозицією віддати кошти за лікування. Однак, ми просили її зачекати, оскільки дружина ще продовжувала лікування, тому й точної суми витрат ми не знали", – розповідає чоловік постраждалої лучанки.

Жорстоке вбивство волинянки Каті Литкіної: адвокат дорогою на суд потрапив в аварію, а до обвинуваченого викликали "швидку"

17-го січня у Ковельському міськрайонному суді продовжили розглядати справу вбивства неповнолітньої мешканки Нововолинська Катерини Литкіної.

На початку судового засідання захисник обвинуваченого зі Словенії, адвокат Дягель повідомив, що його колега Ковальов, який також захищає інтереси Максима Т., дорогою в суд потрапив у ДТП. Як з’ясувалося, на засідання вони їхали разом. На питання судді Логвинюк, наскільки серйозні наслідки дорожньої пригоди, відповів, що пошкоджено автомобіль адвоката. Ніхто з пасажирів не постраждав.

Під час заслуховування судом думки присутніх щодо можливості проведення засідання без Ковальова та інших учасників процесу, які не прибули, обвинувачений Максим Т. заявив, що у нього температура і погано себе почуває.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter