Преміювання на сотні тисяч та порушення законів: що показала ревізія у луцькому "Проліску"; Акція непокори: на Волині власники "євроблях" перекриють дороги; Відбудеться вибух: волинянин повідомив про замінування розважального закладу; У Луцьку під мостом "Мерс" влетів у " ГАЗель": рух авто ускладнений; Стрілянина у Луцьку: двоє поранених злочинців переховуються у лікарнях − такими були головні новини Волині та Луцька 19 листопада.

Читайте також: У Луцьку досі не покарали винуватців жахливої ДТП, в якій загинули двоє молодих хлопців

Преміювання на сотні тисяч та порушення законів: що показала ревізія у луцькому "Проліску"

У скандальному Центрі комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю "Пролісок", що знаходиться за адресою м. Луцьк, вул. Кравчука, 6 провели позапланову ревізію, стосовно численних скарг колишнього працівника Центру Глухих Олександра, який був незаконно звільнений із посади.

Нагадаємо, що після публікації про побиття дитини у "Проліску" в травні до редакції "Під Прицілом" звернувся колишній працівник закладу, який повідомив журналісту про численні порушення, які відбуваються у Центрі з боку керівництва – зловживання адмінресурсом та некоректна поведінка. Олександр також повідомив, що директор Стельмащук Олександр Ростиславович здійснив преміювання максимально наближених до себе осіб: головного бухгалтера, заступника директора Вікторію Потейчук, завідуючого відділення Ярослава Омельчука і, звісно, себе самого. Повідомляється, що на преміювання було витрачено солідні кошти, а на заохочення кожного з перерахованих працівників – суми, де фігурують п’ятизначні цифри.

Тож, чоловік написав скаргу до Державної аудиторської служби України із проханням перевірити "Пролісок" та вияснити на підставі чого керівництво закладу отримує такі солідні премії.

Управлінням Західного офісу Держаудитслужби у Волинській області було проведено ревізію у Центрі комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю "Пролісок" у період із 01. 04. 2018 року по 01. 05. 2018 року з окремих питань фінансово-господарської діяльності та у період із 29. 05. 2018 року по 08. 08. 2018 року у відповідності до питань програми ревізії та робочого плану з відома директора Центру Стельмащука Олександра та в присутності головного бухгалтера Сліпчук Оксани. Саме цей період ревізії і виявив порушення у нарахуванні премій керівництву "Проліску".

Читайте також: На Волині вихователька вдарила ногою дитину-аутиста, яка малювала олівцем по її столі

Акція непокори: на Волині власники "євроблях" перекриють дороги

У Волинській області в рамках Всеукраїнської акції непокори, власники автомобілів на іноземній реєстрації обмежать рух на двох ділянках автотраси міжнародного значення.

Акція запланована на вівторок, 20 листопада, повідомили організатори.

"Всі акції громадянської непокори будуть безстроковими і відбуватимуться до моменту отримання результатів щодо питання відміни законопроектів №8487 та №8488, які були прийняті без урахування вимог громадськості, зокрема – про відміну коефіцієнту віку в розрахунку вартості акцизу", – йдеться у повідомленні.

За словами організаторів, вони розуміють, що створять ускладнення руху у точках проведення, тому просять завчасно спланувати свій маршрут.

Зокрема, на території Волинської області планується обмеження руху на ділянках у Княгининівській ОТГ та поблизу митниці "Ягодин" у селі Старовойтове.

Читайте також: ДТП з авто на єврономерах: українським водіям розповіли, як отримати компенсацію

Відбудеться вибух: волинянин повідомив про замінування розважального закладу

У неділю, 18 листопада, поліцейські отримали повідомлення про замінування в одному із розважальних закладів.

Інцидент трапився у райцентрі Ратне.

Правоохоронці  ретельно оглянули приміщення та прилеглу територію закладу, вибухонебезпечних речовин і предметів не виявили.

З’ясували, що про замінування повідомив місцевий мешканець.

За фактом завідомо неправдивого повідомлення про загрозу безпеці громадян слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 259 Кримінального кодексу України. Волинянину загрожує від двох до шести років позбавлення волі. Досудове розслідування триває.

Читайте також: Використання TruCam: сума штрафів перевищила два мільйона гривень

У Луцьку під мостом "Мерс" влетів у " ГАЗель": рух авто ускладнений

У Луцьку трапилася дорожньо-транспортна пригода за участі двох автомобіілів.

Аварія сталася сьогодні, 19 листопада, під мостом на вулиці Карпенка-Карого.

Згідно з попередньою інформацією, зіткнулися "ГАЗель" і "Мерседес Бенц". Автівки зазнали механічних ушкоджень.

Про постраждалих та причини аварії наразі невідомо.

Читайте також: На Волині "BMW" злетів у кювет: постраждало 3 людей

Стрілянина у Луцьку: двоє поранених злочинців переховуються у лікарнях

Двоє учасників стрілянини на автомийці в Луцьку переховуються у лікарнях різних областей України.

"Один з представників криміналітету був вбитий на місці, двоє отримали поранення. Після того, як були встановлені всі учасники конфлікту, стало відомо, що поранення також зазнали дві особи, яки прибули (на зустріч, – ред.) з міста Києва. Зараз за нашою інформацією вони перебувають у медичних закладах Рівненської та Тернопільської областей", – розповів Роман Осуховський.

Представник правоохоронних органів також зазначив, що з невідомих причин представники медичних закладів, в яких проходять лікування розшукувані особи, досі не звернулися до поліції і за цим фактом буде проводитися окреме досудове розслідування.

"На цей момент затримано вже 4 особи, інші були оголошені у розшук", – підсумував представник Нацполіції

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter