На Волині помер відомий лікар; на Волині створили зупинку в українському стилі (фото); луцька делегація вшанувала пам'ять волинських воїнів, що загинули під Волновахою − такими були головні новини Волині та Луцька 19 травня.

Читайте також: У центрі Луцька з'явиться нова багатоповерхівка

На Волині помер відомий лікар

У Рожищі відійшов у вічність знаний медик.

Хірург Степан Пахівка пішов на той світ 17 травня. 

Лікарю було 82 роки. Його поховали в Рожищі у суботу, 18 травня.

"Він завжди щедро ділився своїм професійним досвідом з молодими хірургами, давав цінні та мудрі поради, залишив після себе світлу пам'ять та вдячність від пацієнтів і лікарів району. Нехай земля йому буде пухом. Ми тебе будемо пам'ятати, шанований Степане Франковичу", – сказав у коментарі головний лікар Рожищенської центральної районної лікарні Віктор Редзій.

Читайте також: На Волині знову зафіксували вагони країни-агресора (фото)

На Волині створили зупинку в українському стилі (фото)

На Волині мешканці села облаштували місцеву зупинку в національному стилі.

У селі Пнівне Камінь-Каширського району мешканці реконструювали місцеву зупинку в національному стилі.

Розфарбована в українському стилі, зупинка відтепер стала справжньою "візитівкою" міста. Праворуч діти зобразили тризуб, обвитий жовто-блакитною стрічкою, калину та пшеничні колоски. Ліворуч намалювали традиційне українське село з шевченківською хатиною, соняхами та блакитним небом, а також – поетичні рядки тамтешнього поета Семена Дроздика про рідну місцину. На фасаді ж учні написали слова: "І пам’ятай, якій землі ти син! Країн багато, рідний край – один". Всередині зупинки зобразили карту України та Пнівненської сільської ради.

Детальнішу інформацію читайте ТУТ.

Читайте також: На Волині звільняється голова однієї з найуспішніших громад

Луцька делегація вшанувала пам'ять волинських воїнів, що загинули під Волновахою

Делегація із Луцька взяла участь у заходах із вшанування пам'яті військових 51-ї ОМБр, які загинули під Волновахою 22 травня 2014 року.

Про це йдеться на сайті Луцької міської ради.

Ранок розпочали із мітингу-реквієму "П’ята весна вже без вас".
Григорій Пустовіт, звертаючись до присутніх, пригадав, як страшна звістка ввірвалася у життя українців та наголосив, що усіх тут зібрали пам’ять і подвиг загиблих.

Панахиду за загиблими військовими відслужили у храмі Святого Миколая, збудованого завдяки спільному гуманітарному проекту Волновахи і Луцька. Потім відбулось покладання квітів до пам’ятного знаку загиблим пасажирам автобусу "Златоустівка – Донецьк" та вшанування подвигу капітана СБУ Віктора Мандзика, який поклав життя, захищаючи нашу державу.

Усі скорботні заходи відбулися за участі рідних та близьких загиблих.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook