На Волині знайшли на узбіччі дівчину в алкогольній комі, На Волині після обіду в бабусі помер 2-річний хлопчик (відео), У Луцьку затримали жінку, яка знімала золото у школярів (фото), "Шахрайське АТБ дістало", – лучани скаржаться на обслуговування у відомому супермаркеті, У Луцьку запровадять електронний квиток у громадському транспорті, Волинський санаторій "Пролісок" перевірить спеціальна комісія, Гройсман відмінив свій візит на бізнес-форум у Луцьку, Нова надприбуткова схема імпорту авто на Волинь викрита правоохоронцями – такими були головні новини Волині у середу, 19 вересня.

Читайте також: На Волині невідомі підпалили закинуту будівлю (Фото)

На Волині після обіду в бабусі помер 2-річний хлопчик (відео)

У Камінь-Каширському районі отруїлася вагітна жінка та четверо дітей, один хлопчик помер.

Так, усі, хто захворів, гостювали у бабусі. Учора, 17 вересня, після обіду відчули себе зле. Після 20:00 години до них у лікарню "швидка" привезла бабусю із дворічним онуком, який помер сьогодні близько 5-тої ранку.

Зі слів лікаря, причини смерті дворічного хлопчика, як і отруєння решти членів родини, нині встановлюють спеціальні служби, проводяться лабораторні дослідження. Ні грибів, ні інших "підозрілих" продуктів сім’я не вживала, – каже медик.

У Луцьку затримали жінку, яка знімала золото у школярів (фото)

Жінку, яка обманом змушувала школярок віддавати їй сережки, затримали у Луцьку в школі №21.

Як стало відомо, спіймали зловмисницю вранці 19 вересня у школі №21, куди вона прийшла на промисел.

Жінка у шкільному туалеті підійшла до школярки, яка там перебувала, і наполягала, аби вона зняла сережки. Заплакана дитина вибігла з туалету та поскаржилася вчительці на підозрілу жінку. Зловмисницю затримали, їй 30 років.

Читайте також: Сільська школа на Волині підготувалася до зими, замінивши вікна

"Шахрайське АТБ дістало", – лучани скаржаться на обслуговування у відомому супермаркеті

Мережа українських супермаркетів АТБ стала знову в центрі скандалу. Лучани скаржаться на "схеми" заробітку на покупцях.

Про це у групі "Теревені про Луцьк" у Фейсбуці написала лучанка Дарія Ковальчук.

Жінка розлючена тим, що у мережі супермаркетів АТБ у Луцьку систематично обманюють покупців, недодаючи решти.

"Шахрайське АТБ дістало!

Кожного дня закуповоюсь продуктами в АТБ і кожного дня у касира не вистачає решти: будь то 10 копійок чи 50. Така ситуація трапляється не лише зі мною, а й з усіма іншими покупцями цього магазину. На касі мені відповідають, що у них немає копійок, і чому це я вчепилася до бідного касира. Не розумію, чому мене мають ошукувати систематично, навіть на 10 копійок, у такій великій мережі магазинів?" – зазначає жінка.

"Складається така думка, що магазин на цьому наживається. Ви тільки порахуйте якщо через магазин за день проходить близько 1000 людей , яким не додають хоча б 30 копійок – це 300 грн. Будьте уважними, перевіряйте свій чек, та не пускайте все на самотік!" – підсумовує дописувачка.

Читайте також: Лучанка обурюється ставленням лікарів в обласній лікарні

У Луцьку запровадять електронний квиток у громадському транспорті

У Луцьку пропонується затвердити автоматизовану систему оплати проїзду та обліку пасажирів у громадському транспорті Луцька.

Програма розрахована на 2018-2019 роки. Її суть в тому, аби ввести безготівковий розрахунок. Таких нововведень вимагає законодавство.

Вісім перевізників, які є у Луцьку, не заперечують щодо впровадження системи, – зазначив керівник управління транспорту Луцькради Володимир Степанов.

Валідатори повинні бути стаціонарні, у тролейбусі таких буде два. В автобусі достатньо буде одного.

Нині розглядають варіанти, яким чином буде відбуватися закупівля обладнання. На думку Степанова, найкращим варіантом буде, якщо закупку здійснить міський бюджет або оператор. Встановлення системи, закупівлі обладнання вартуватиме близько 60 мільйонів гривень. 

Волинський санаторій "Пролісок" перевірить спеціальна комісія

Для перевірки господарсько-фінансової діяльності славнозвісного санаторію матері і дитини "Пролісок" все таки утворять ревізійну комісію.

Вже не один місяць навколо комунального закладу "Пролісок" відбувається колотнеча. Виною цьому є діяльність директора підприємства Валентини Касарди, яка, як виявилось, здає в оренду своєму племіннику сім елітних будиночків на базі санаторію. Племінник платить за них якихось 370 гривень на місяць, а заробляє сотні тисяч гривень. 

Свого часу, на засіданні тимчасової комісії з питань роботи комунальних підприємств Ігор Лехдорікнув юристам, які уклали договір із директором підприємства Валентиною Касардою таким чином, що їй дозволено практично все. Ця ж комісія і вирішила рекомендувати майновій створити ревізійну групу, яка і буде займатися перевіркою господарсько-фінансової діяльності санаторію матері та дитини "Пролісок". 

Читайте також: Директорку Волинського регіонального центру з надання безоплатної правової допомоги звинувачують у зловживанні службовим становищем

Гройсман відмінив свій візит на бізнес-форум у Луцьку

До участі в інвестиційному бізнес-форумі у Луцьку 21 вересня зголосилися представники низки закордонних інвесторів, проте раніше заявлений на форумі прем'єр-міністр Володимир Гройсман відмінив свою участь.

Про інвестиційний бізнес-форум "Волинь-інвест 2018" поінформував виконувач обов’язків директора департаменту економіки та європейської інтеграції ОДА Андрій Ткачук. Саме з його слів, попередньо участь у заході спочатку підтвердив прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

На форумі очікують інвесторів з Китаю, не лише надзвичайного та повноважного посла цієї країни, а й президента Українсько-китайської торгової асоціації, меморандум про співпрацю з якою планує підписати облдержадміністрація.

Широко залучатимуть нідерландську делегацію, представники якої раніше здійснювали дослідження Волині відповідно до вимог експорту та створювали каталог сільськогосподарських підприємств області англійською мовою.Участь підтвердив почесний консул Королівства Нідерланди у Львові.

Нова надприбуткова схема імпорту авто на Волинь викрита правоохоронцями

У Луцьку судять учасників злочинної групи, які за свідченням прокуратури організували шахрайську схему розмитнення та продажу автомобілів. Ділки ввозили на територію України авто ЄВРО 4. На митниці машина на підставі фіктивних документів перетворювалася в ЄВРО 5. Далі за схемою ці ж люди продавали авто Євро 4, під виглядом Євро 5, який є в рази дорожчий. На цьому і наживалися.

При перевезенні транспортних засобів складалися фіктивні акти про проведення митного огляду товару із завідома неправдивими даними, щодо технічних характеристик автомобілів. Відповідно, при розмитнені обов'язкові митні та  податкові платежі сплачувалися не у повному розмірі, а отримані за перевезені автомобілі кошти, розподілялися між спільниками. 

Шляхом такої схеми, продаючи автомобілі ЄВРО 4 під виглядом ЄВРО 5 та обдурючи людей, ділки за 2016 рік заробили 635 тисяч гривень. 

Читайте також: У Луцьку невідомі понівечили автомобіль у дворі

На Волині знайшли на узбіччі дівчину в алкогольній комі

В одному із сіл області на узбіччі дороги, навпроти місцевого бару, без свідомості лежить дівчинка, на вигляд років 13-ти.

Про це інформує Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

"Виклик надійшов до центральної оперативної диспетчерської о 20.40, а о 20,48 лікарська бригада ЕМД вже оглядала непритомну пацієнтку. Лікар ЕМД не виявив ознак травм, насильства, проте відчув від підлітка різкий запах алкоголю.

Медики негайно почали надавати допомогу: налагодили довенний доступ, підключили внутрішньовенне вливання лікарських препаратів та негайно доставили невідому пацієнтку з діагнозом: "Гостра алкогольна інтоксикація тяжкого ступеня. Алкогольна кома, до дитячого лікувального закладу", − йдеться у дописі.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter