Луцьк сортуватиме сміття, починаючи з липня, "Всі села біля Луцька приєднають до міста на добровільно-примусових засадах", – Пустовіт, У Луцьку катастрофічно не вистачає місць у дитсадках, У луцьких тролейбусах здорожчає проїзд – такими були головні новини Волині у середу, 20 червня.

Читайте також: У Луцьку парковку на Центральному ринку блокували активісти через грубі порушення

"Всі села біля Луцька приєднають до міста на добровільно-примусових засадах", – Пустовіт

В.о. мера Григорій Пустовіт розповів про перспективні плани об'єднання навколишніх сіл з Луцьком.

"Вчора на асоціації міст говорили про агломерацію. Всі села біля Луцька приєднають до міста на добровільно-примусових засадах. Це дозволить місту розвиватись планомірно", – сказав Григорій Пустовіт.

Також він зазначив, що такі об'єднання будуть в усіх обласних центрах України.

У Луцьку катастрофічно не вистачає місць у дитсадках

Попри те, що у всіх навчальних закладах Луцька вдалося налагодити роботу, залишається серйозна проблема по влаштуванню дітей у садочки, адже місць катастрофічно не вистачає.

Відбулися позитивні зміни у харчуванні учнів та дітей у закладах дошкільної освіти, а до навчання у школі підготовлено 2885 дітей.

Читайте також: На волинському озері у підлітка, який порушував публічну безпеку, знайшли наркотики

У луцьких тролейбусах здорожчає проїзд

На виконкомі Луцької міської ради підняли питання вартості проїзду у тролейбусах. В. о. міського голови Григорій Недопад відзначив, що це необхідний крок для покращення автопарку.

"Якщо за два роки маршрутні таксі підняли вартість проїзду уже 2 рази, то потрібно підняти і вартість проїзду у тролейбусах, адже проводяться ремонтні роботи і виплата заробітної платні. Тож варто піднімати вартість проїзду. Таким чином буде легше працювати і самому підприємству", – зазначив Недопад.

Відзначимо, що проїзд у тролейбусах зросте до 3 грн. Здорожчання може відбутись вже в кінці червня або на початку липня.

Читайте також: На Волині через халатність чиновників інвестор потруїв 220 га землі

Луцьк сортуватиме сміття, починаючи з липня

Попри рішення Луцького виконкому, полігон у Брищі прийматиме невідсортоване сміття до першого серпня. Причина – навколишні села виявилися неготовими сортувати відходи.

За словами першого заступника міського голови Григорія Недопада Луцьк буде сортувати своє сміття і відтермінування зачепить лише громади, які знаходяться навколо міста.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter