У Луцьку військовослужбовець випав із вікна багатоповерхівки; На Волині відійшов у вічність багаторічний викладач професійного училища; На Волині школяра засудили до шести років в’язниці за продаж наркотиків; На Волині сирота домігся виплати кругленької суми від училища аж через 8 років; У Польщі пропав заробітчанин з Волині, чоловіка розшукують рідні − такими були головні події Волині та Луцька у четвер, 21 січня.

Читайте також: Повідомили, як навчатимуться луцькі школярі після локдауну

У Луцьку військовослужбовець випав із вікна багатоповерхівки

У Луцьку військовослужбовець Збройний Сил України випав із вікна багатоповерхового будинку. Трагедія трапилася 20 січня, близько 23 години. Чоловік загинув на місці.

43-річний чоловік випав з шостого поверху будинку на вулиці Конякіна 3а, що знаходиться позаду Луцького міськрайонного суду.

Зі слів очевидців, загиблий – військовослужбовець 1978 року народження, лише два тижні, як повернувся з ротації. Під час трагедії дружина перебувала на чергуванні. Наразі невідомо чи це самогубство чи нещасний випадок. Правоохоронці кваліфікують даний інцидент, як нещасний випадок.

"Виклик зареєстрували о 22:42 годині 20 січня. На вулиці Конякіна,3а, чоловік випав з 6-го поверху. Смерть наступила без свідків. На місце події була викликана поліція", – повідомили у швидкій.

Читайте також: На трасі Луцьк-Львів автомобіль злетів у кювет

На Волині відійшов у вічність багаторічний викладач професійного училища

20 січня передчасно відійшов у вічність викладач Володимир-Волинського ВПУ Леонід Павлович Гурич.

"Родина втратила люблячого чоловіка, тата та дідуся. Ми будемо пам'ятати прекрасного педагога, великого оптиміста, надійного друга та чудового колегу, який віддав вчительській праці у нашому училищі 38 років.

Ми назавжди запам'ятаємо його життєрадісну посмішку, енергійність, цілеспрямованість, відданість справі, чуйність та людинолюбство", – йдеться у повідомленні.

Читайте також: У місті на Волині викрили нелегальне казино (фото)

На Волині школяра засудили до шести років в’язниці за продаж наркотиків (фото)

23 грудня 2020 року суд у селищі Ратне, що на Волині, засудив одинадцятикласника Максима (імена на прохання родини зміненодо шести років колонії за торгівлю наркотиками.

Вирок шокував його родину, адвоката і навіть поліцейських, які збирали проти нього докази. Обвинувачення ґрунтувалося на показаннях двох дівчат, які домовлялися з Максимом про купівлю канабісу. Як виявилося, вони працювали за завданням поліції. Сам Максим визнав, що продав наркотик лише одній із них, його адвокат переконаний, що поліція спровокувала хлопця на злочин, а докази зібрані незаконно.

Максима заарештували 19 травня 2020 року – через два місяці після його шістнадцятиріччя. Після уроків він гуляв у парку поблизу дому, коли назустріч виїхали дві патрульні автівки. Хлопцеві пред’явили торгівлю наркотиками та затримали як небезпечного злочинця.

Свідком затримання Максима випадково стала його мама, яка саме поверталася додому з роботи. Вона зняла все на відео: поліцейські одягли на хлопця наручники і мовчки обшукують посеред вулиці. Максим – високий чорнявий хлопець – стоїть сумирно, опустивши голову. Поліція заявила, що він щойно продав канабіс, але грошей у нього не знайшли. При ньому були тільки телефон, антисептик, запальничка та порвана двогривнева купюра.

Максима одразу ж забрали до СІЗО в Ковелі, де він провів кілька днів. Родина швидко знайшла адвоката, і він домігся, щоб на час слідства хлопця відпустили додому під особисте зобов’язання. Він продовжив ходити до школи, на допити до поліції, а потім і на судові засідання. Хлопця звинуватили в тому, що він двічі продав канабіс: у першому випадку йшлося про три грами за 440 гривень, у другому – перед самим затриманням – про вісім грамів за 700 гривень.

З двох випадків, які пред’явила йому поліція, Максим визнав тільки перший, який стався у квітні. Травневий – у день, коли його затримали – Максим категорично заперечував. Його адвокат Віталій Жуковський пояснює: хлопець був присутній при продажу, але участі не брав.

"Він нічого не продавав, це чітко видно на оперативному відео. Продавала інша особа, а він стояв поряд", – каже він.

Читайте також: На Волині − обшуки, виявили боєприпаси та наркотики (фото)

На Волині сирота домігся виплати кругленької суми від училища аж через 8 років

Віталій Грабовський відучився у Нововолинському ВПУ (нині – Центр професійно–технічної освіти) 2 курси: з вересня 2010-го по травень 2012-го. Випустився достроково – лишалося скласти іспити з одного предмета. Отримав довідку про здобуття середньої освіти і пішов працювати.

Думав, із нього вистачить. І треба було заробляти на прожиття. Життя спонукало хлопця продовжити навчання. Уже після Майдану, в якому брав участь, та інших буремних подій узявся за підручники.

Став торік студентом коледжу. Вивчає право. І, погортавши закони й підзаконні акти, виявив: училище не виплатило йому як сироті-випускнику кругленьку суму.

Віталій звернувся у Володимир-Волинський місцевий центр безоплатної правової допомоги. Там досвідчений адвокат Олександр Бакун оформив Віталію позовну заяву.

Позивач вимагав визнати протиправною бездіяльність Центру профтехосвіти щодо невиплати йому одноразової допомоги.

Справу розглядав Волинський окружний адміністративний суд. Суддя Ф.А.Волдінер повністю задовільнив позов Віталія Грабовського до Нововолинського центру професійно-технічної освіти.

Ухвалив: ЦПТО має виплатити Грабовському 6804 грн. одноразової грошової допомоги як випускнику-сироті і 680 грн. компенсації для придбання  одягу і взуття. Заклад має відшкодувати позивачу ще й 840 грн. судового збору.

Читайте також: Випускник Луцького університету очолює департамент в управлінні аеропортами Лівії

У Польщі пропав заробітчанин з Волині, чоловіка розшукують рідні

У Польщі безвісти пропав чоловік з Волині, який поїхав на заробітки. Про це повідомляє Ірина Агановська Свіргун.

Жінка зазначає, що мама волинянина просить допомоги розшукати її сина, жителя селища Цумань Сергія Анатолійовича Ковша, 1978 року народження, який поїхав до Польщі 3 лютого 2020 року та пропав. Зв'язок з ним обірвався 6 липня 2020 року.

Відомо, що волинянин працював у селі Станіславово, що за 20 кілометрів від Варшави разом з хлопцями із Тернопільщини.

Чоловік ймовірно працював на фірмі, до якої возили машиною. А ще поряд з його житлом є церква, яку Сергій відвідував разом з тими хлопцями. 

"Мама дуже просить допомоги. Чим більше розповсюдимо, тим більше людей побачить і, можливо, ті хлопці, які з ним працювали, щось розкажуть. Будемо раді будь-якій інформації. 

Телефонуйте: 0968066643. Давайте допоможемо матері", – зазначає жінка.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook