На Донбасі від влучання ракети загинув волинянин, «Ваш університет має серйозний здобуток», – Дмитро Разумков відвідав ВНУ імені Лесі Українки (фото), Через сигарету загинуло троє людей: повідомили деталі пожежі у Луцьку (фото), На автостанції помер волинянин, У Луцьку курсуватиме маршрутка, де карткою треба скористатися двічі – на вході і виході, У громаді на Волині складна ситуація з коронавірусом, Неподалік Луцька − будівельна афера, 24 сім’ї залишилися і без грошей, і без житла – такими були головні новини Волині у четвер, 22 квітня.

Читайте також: Повідомили, скільки дітей із коронавірусом знаходиться у Волинській інфекційній лікарні

«Ваш університет має серйозний здобуток», – Дмитро Разумков відвідав ВНУ імені Лесі Українки (фото)

Голова Верховної Ради Украни Дмитро Разумков побував на Волині із робочим візитом. В рамках поїздки спікер відвідав і Волинський національний університет імені Лесі Українки.

Зустріч із науковим колективом та студентством відбулася 21 квітня в актовій залі університету.

Під час заходу представники закладу вищої освіти презентували Повне академічне зібрання творів Лесі Українки. Окрім Дмитра Разумкова на урочистій презентації були присутні голова Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак, заступник голови комітету Верховної Ради України з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Оксана Дмитрієва. Також у засіданні взяли участь ректор Волинського національного університету імені Лесі Українки Анатолій Цьось, народні депутати України Ірина КонстанкевичВалерій СтернійчукВячеслав Рубльов, голова Волинської обласної ради Григорій Недопад, голова Волинської ОДА Юрій Погуляйко, Луцький міський голова Ігор Поліщук, професорсько-викладацький склад і студенти закладу вищої освіти, ректор Луцького національного технічного університету Ірина Вахович

Через сигарету загинуло троє людей: повідомили деталі пожежі у Луцьку (фото)

21 квітня о 19:19 до Служби 101 надійшло повідомлення про пожежу в дерев’яному чотириквартирному будинку на вулиці Шевченка в Луцьку.

Згідно з попередніми даними, пожежа трапилася внаслідок необережності під час куріння загиблого чоловіка.

До місця події спрямували три відділення вогнеборців 2-ої та 25-ої Державних пожежно-рятувальних частин міста Луцька. Уже за чотири хвилини прибув за викликом перший екіпаж рятувальників. З’ясувалося, що пожежа виникла в кухні однієї з квартир, вогонь поширився на суміжні кімнати й сягнув дерев’яної сходової клітки в коридорі будинку. За свідченням очевидців, у помешканні могли перебувати люди.

Через сильне задимлення всередині будівлі рятувальники працювали в спеціальних апаратах на стисненому повітрі для захисту органів дихання та зору. У квартирі, охопленій вогнем, бійці ДСНС виявили тіла Тетяни М. 1957 р.н. та Володимира К. 1952 р.н., а за декілька хвилин – тіло 35-річної доньки загиблої.

На автостанції помер волинянин

Вчора, 21 квітня, близь 19:00 у селищі Маневичі на автостанції помер чоловік.

На місці події працювала швидка, проте врятувати чоловіка не вдалося.

Як розповіли в оперативно-диспетчерській службі КЗ «Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф», виклик надійшов о 18:15, повідомлялося, що чоловікові стало зле і він не реагує. Відповідно була скерована бригада медичної допомоги.

По приїзду медики провели всі необхідні реанімаційні заходи. На жаль, вони не були успішними. 54-річний чоловік помер у кареті швидкої.

У Луцьку курсуватиме маршрутка, де карткою треба скористатися двічі – на вході і виході

Приміська маршрутка №104 «Кульчин-Луцьк» стане першою, в якій запустять електронну систему оплати проїзду. Принцип використання електронних квитків там буде не таким, як у міському транспорті через те, що вартість проїзду залежить від відстані. Карткою або мобільним додатком потрібно буде скористатися при вході (зніметься повна вартість проїзду на цьому маршруті) і виході (система поверне решту).

Результати конкурсу на визначення перевізника затвердили у четвер, 22 квітня, під час засідання міського виконавчого комітету.

В. о. начальника міського управління транспорту та зв’язку Олександр Середа сказав, що на конкурсі переміг перевізник Грицюк В. Н. Однак через те, що у нього немає автобусів, пристосованих для людей з інвалідністю, договір укладають лише на рік. Потім відбудеться повторний конкурс.

Електронна система оплати проїзду там запрацює найближчим часом після укладання договору.

У громаді на Волині складна ситуація з коронавірусом

Епідемічна ситуація із захворюваністю на COVID-19 на Ковельщині залишається складною.

Медики вдень і вночі працюють у посиленому режимі. Інколи на межі сил та можливостей.

Щодня у центральну районну лікарню Ковельського МТМО госпіталізують пацієнтів з підтвердженим діагнозом та підозрою на COVID-19. За останній місяць кількість хворих зросла удвічі.

Серед недужих на COVID-19 є лікарі та медсестри. Нині хворіють 24 медпрацівника. Загалом від початку поширення коронавірусної інфекції у Ковельському МТМО на COVID-19 захворіло 280 працівників.

Читайте також: Мешканці Луцька будуть отримувати єдиний рахунок з QR-кодом за спожиті тепло, воду та вивіз сміття

Неподалік Луцька − будівельна афера, 24 сім’ї залишилися і без грошей, і без житла

Луцька міська рада вивчить питання щодо будівельної афери в селі Зміїнець, унаслідок якої 24 сім’ї залишилися і без грошей, і без житла.

Як розповіла голова кооперативу Світлана, 12 років тому люди вклали гроші в будівництво в селі Зміїнець, сподіваючись отримати новенькі квартири. Однак 24 родини залишилися в результаті і без грошей, і без житла. Будинок готовий на близько 30%.

«12 років тому ми вклали гроші в новобудову, яку зводив Василь Богданович Курочко. Люди на той час по 60-100 тисяч доларів вклали. І ми дуже тяжко і нервово боремося з цим аферистом, зверталися скрізь. Два роки тому його взяли під варту, але син заплатив 500 тисяч гривень (застави) і викупив його. На цьому все закінчилося», – сказала вона.

Повідомила: Василь Курочко нещодавно продав землю під будівництвом іншій фізичній особі Олексію Чайці, який є його адвокатом. А два гектари земельної ділянки, що знаходиться неподалік будівництва, переписав на одногрупника свого сина.

Днями ошукані виграли Верховний суд, який визнав продаж землі Василем Курочком незаконним.

На Донбасі від влучання ракети загинув волинянин

Сьогодні, 22 квітня, близько 11:30 в зоні проведення ООС під час виконання бойових завдань внаслідок влучання протитанкової керованої ракети загинув волинський військовий Олександр Анатолійович Луцик.

Народився 18 травня 1982 року в селі Годомичі Колківської територіальної громади. Служив за контрактом оператором-розвідником протитанкового дивізіону в/ч А4267.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook