Волинські медики, які вакцинуватимуть від COVID-19, проходять спеціальні навчання, Мати, яка заявила, що її дитині у дитсадку заклеювали рот скотчем, відмовилася давати свідчення, Волинь – у "жовтій" зоні: що дозволено, "Дітей порозкидало врізнобіч": повідомили деталі смертельної аварії на Волині, в якій загинув підліток (відео), Стало відомо, де працювала молода дівчина, яку зґвалтували у парку в Луцьку – такими були головні новини Волині у вівторок, 23 лютого.

Читайте також: Призначили керівників регіональних підрозділів ДФС, зокрема, й Волинської області

Мати, яка заявила, що її дитині у дитсадку заклеювали рот скотчем, відмовилася давати свідчення

Лучанка, яка минулого тижня повідомила, що її дитині у дитячому садочку нібито заклеювали рот скотчем, відмовилася давати свідчення у поліції.

Мама хлопчика Яна Антонюк каже, що таке рішення прийняла разом із чоловіком. Чому вирішили не давати свідчень – не пояснює.

Зі слів Ольги Бузулук, давати свідчення відмовилися й інші батьки, чиї діти ходять до групи "Веселка".

"Слідчий допитав виховательку та керівницю дитсадка, які заперечили факти, що були висвітлені в деяких ЗМІ. Натомість жінка, з чиїм сином нібито некоректно поводилися, відмовилася надавати покази. Це стосується й інших батьків", – каже Ольга Бузулук.

Волинь – у "жовтій" зоні: що дозволено

З 24 лютого 2021 року на території Волинської області встановлено "жовтий" рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19. 

Так, заслухавши інформацію головного санітарного лікаря на Волині про епідемічну ситуацію в області, члени комісії проголосували за виконання Постанови КМУ, відповідно до якої на території України продовжено дію карантину до 30 квітня 2021 року, а також встановили "жовтий" рівень епідемічної небезпеки з відповідними обмежувальними заходами, передбаченими п.3 постанови Кабінету Міністрів України від 17 лютого 2021 року № 104.

Зокрема, "жовтий" рівень епідемічної небезпеки передбачає відповідні обмеження та протиепідемічні заходи, які наразі діють на території всієї країни.

"Дітей порозкидало врізнобіч": повідомили деталі смертельної аварії на Волині, в якій загинув підліток (відео)

У селі Білин на Волині водій напідпитку в’їхав у натовп підлітків – від удару четверо дітей порозкидало врізнобіч. 17-річний хлопець загинув на місці, на два роки молодша дівчина – нині у лікарні. 

Діти пізно ввечері сидів на лавці і вже хотіли розходитися, коли з повороту на великій швидкості вилетіло авто. Один із хлопців встиг відштовхнути сестру Яну і відстрибнути, інші опинились на шляху машини. Від удару одного юнака перекинуло за огорожу, ще одного – збило з ніг. Саму машину розвернуло на узбіччя, в кущі. А от найбільше дісталось 17-річному Анатолію, він лежав посеред дороги, врятувати його вже було не можливо. "Ще пульс легенько бився, але вже ознак життя не було", – каже один із батьків збитих дітей, які прибігли до місця трагедії.

Анатолій загинув, інші відбулися забоями і лише Яна із струсом мозку потрапила до лікарні. Її батько каже, водій не намагався втекти, а сидів поруч із збитим хлопцем. "Він був п’яний, видно було, всі там бачили, то ж не тільки я один", – каже чоловік.

На Волині п’яний водій наїхав на групу підлітків, які стояли на сільській зупинці. Від удару четверо дітей порозкидало врізнобіч. Сімнадцятирічний хлопець загинув на місці, на два роки молодша дівчина – нині у лікарні. 

Читайте також: У Луцьку зіткнулися три автомобілі, на дорозі виник затор (фото)

Стало відомо, де працювала молода дівчина, яку зґвалтували у парку в Луцьку

Дівчина, яку у вересні 2020 року згвалтували у парку 900-річчя Луцька, поверталась із роботи – вона працювала на "Новій пошті".

Зі слів правоохоронця, протягом 2020 року на території міста трапилось одне зґвалтування.

"Це відомий факт, коли у вересні 2020 року дівчину, яка йшла з роботи, затягнули в парк 900-річчя і зґвалтували. Вона працювала на "Новій пошті". Особу злочинця встановили і затримали протягом доби, а справу скерували до суду", – повідомив Сергій Рудницький.

Волинські медики, які вакцинуватимуть від COVID-19, проходять спеціальні навчання

Для медиків, які працюватимуть у кампанії з імунізації, проводяться відповідні тренінги. Їх організовують МОЗ України, НСЗУ, ДУ "Центр громадського здоров’я МОЗ України", ДП "Державний експертний центр МОЗ України", ВООЗ, Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) в Україні, USAID та інші національні й міжнародні партнери. Адже для організації постачання і розподілу вакцини від COVID-19 та організації роботи з вакцинації потрібні кваліфіковані, добре підготовлені медичні працівники.

Починаючи з 15 лютого цього року, медичні мобільні бригади проходять практичні навчання з імунізації від COVID-19 вакцинами від Pfizer/BioNTech та AstraZeneca (Covishield). Враховуючи, що ці вакцини вимагають різних умов зберігання та логістики, одна частина мобільних бригад з кожної області вивчила спосіб використання, введення й особливості роботи з вакциною Pfizer/BioNTech, інша – з AstraZeneca (Covishield). Це дозволить оперативно запустити процес імунізації від COVID-19 по всій Україні, щойно доставлять вакцину.

Одна з 6 мобільних бригад Волині, визначених для проведення вакцинації, вже пройшла навчання щодо роботи з вакциною AstraZeneca (Covishield). Найближчим часом ще одна бригада візьме участь у тренінгах в рамках кампанії з імунізації вакциною Pfizer/BioNTech.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook