Школи на Волині переводять на дистанційне навчання, У Луцьку змінили рух популярного маршруту, Назвали причину нестерпного смороду у Луцьку, На Волині "накрили" цех із контрафактним алкоголем та цигарками вартістю 4 мільйони – такими були головні новини Волині у четвер, 24 вересня.

Читайте також: Розбирали їх на запчастини у Луцьку: колишні правоохоронці займалися крадіжками елітних авто (відео)

У Луцьку змінили рух популярного маршруту

У Луцьку змінили рух маршрутного таксі №23 та оголосили конкурс на перевезення пасажирів.

Так, маршрут курсуватиме від села Рованці (церква) до "Адреналін Сіті". Передбачають, що працюватимуть на маршруті 7 автобусів з інтервалом у 15 хвилин.

У прямому та зворотному напрямках маршрутка №23 їздитиме так: село Рованці (Шота Руставелі), Дружби Народів, Бенделіані, Станіславського, Гнідавська, Данила Галицького, Глушець, Паркова (Словацького, Богдана Хмельницького), Волі, Київський майдан, Задворецька, Карпенка-Карого, Соборності, Гордіюк, Конякіна (місця міжзмінного відстою на вул. Шота Руставелі, у с. Рованці (церква) та на вул. Конякіна на території КРЦ "Адреналін Сіті").

Назвали причину нестерпного смороду у Луцьку

Протягом останніх чотирьох років загострилась ситуація із неприємним запахом у Луцьку, адже це є  ознакою забруднення атмосферного повітря специфічними речовинами, аміаком, сірководнем.

Як повідомила начальниця відділу екології Оксана Лисак, стан повітря у місті погіршується у теплий період року, що пов’язано із багатьма ймовірними джерелами викидів забруднюючих речовин (розміщенням виробничих відходів, роботою каналізаційних очисних споруд, виробничих очисних споруд окремих підприємств міста та підприємств на прилеглих територіях, гноєзвалища, порушення герметичності каналізаційних мереж, несанкційовані зливи з асенізаційних машин тощо).

"За результатами проведеного аналізу показників викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря, можна зробити висновок, що головними причинами, які обумовлюють незадовільний стан атмосферного повітря в місті є недотримання підприємствами технологічного режиму експлуатації пило газоочисного устаткування; низькі темпи впровадження сучасних технологій очищення викидів, зростання кількості автомобільного транспорту, які не забезпечені приладами для нейтралізації відпрацьованих газів, і як наслідок збільшується кількість викидів шкідливих речовин в атмосферне повітря", – зазначила чиновниця. 

Читайте також: Школярів на Волині, які хворіють коронавірусом, перевіряє поліція (відео)

Школи на Волині переводять на дистанційне навчання

Від початку навчального року на Волині коронавірусну інфекцію виявили у 42 школярів та 105 працівників шкіл.

За останню добу COVID-19 виявили у 5 учнів та 19 працівників навчальних закладів. Випадки захворювань зареєстровані у всіх районах області, окрім Старовижівського. На самоізоляції перебувають понад 3,5 тисячі учнів та понад 360 осіб з-поміж персоналу.

Як розповіла заступниця начальника обласного управління освіти Тетяна Соломіна, станом на 23 вересня 12 загальноосвітніх шкіл на Волині перейшли на дистанційну форму навчання.

"Ми щодня працюємо разом з лабораторним центром. Уточнюємо практично всі дані. І повірте – це досить складна робота. Тому що інформувань дуже багато", − каже Тетяна Соломіна.

На Волині "накрили" цех із контрафактним алкоголем та цигарками вартістю 4 мільйони

Під процесуальним керівництвом Волинської обласної прокуратури працівники ГУ ДФС спільно зі співробітниками Управління Служби безпеки України у Волинській області на Волині викрили діяльність підпільного цеху із виробництва тютюнових виробів.

У межах розслідування кримінального провадження про незаконне виготовлення, зберігання й збут підакцизних товарів (ч.1 ст. 204 КК України) 24 вересня 2020 року правоохоронці провели санкціонований огляд складського приміщення в одному із сіл Ковельського району, в ході якого із незаконного обігу вилучили 4 тонни тютюну та 88 коробів сигаретної фурнітури (складові частини для виготовлення цигарок – фільтри, папір, ящики тощо).

Крім того, виявивили також додаткове приховане приміщення, в якому зберігалось 4000 літрів спирту, призначених для незаконної реалізації жителям Волинської області та виготовлення фальсифікованих лікеро-горілчаних виробів, про що свідчить значна кількість порожньої тари із залишками алкопродукції.

Вартість виявленого контрафакту – 4 мільйони гривень.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook