Волинь отримала першу партію вакцини проти COVID-19, До Луцька завезли заражену сальмонелою курятину із Польщі, На Волині митник "Ягодина" скоїв службовий злочин, На Волині може затопити декілька районів, Померла працівниця Луцького НТУ (фото) – такими були головні новини Волині 25 лютого.

Читайте також: Стало відомо, коли на Волині в аптеках може з'явиться вакцина від коронавірусу

Волинь отримала першу партію вакцини проти COVID-19

14200 доз вакцини проти коронавірусної хвороби прибули вночі у Волинську область.

Партію вакцини, відведеної для Волині, оглянула заступник голови облдержадміністрації Людмила Тимощук

Наразі вакцина перебуває на складі та очікує прибуття мобільних бригад для проведення першої вакцинації. Людмила Тимощук звірила температурний режим, при  якому зберігається вакцина – він має бути у межах від +2° до +8° С.

Відтак, сьогодні в області стартує 1-й етап вакцинації. Нагадаємо, що згідно реалізації етапів Дорожньої карти, першими щеплення отримають медичні працівники, які беруть безпосередню участь у заходах з протидії пандемії.

Слід зазначити, що медики мобільної бригади Волині, яка проведе щеплення, пройшли навчання щодо роботи з вакциною AstraZeneca (Covishield).

Читайте також: У Луцьку виявили 19-річного хлопця із, ймовірно, наркотичними речовинами

До слова, Oxford/AstraZeneca (Covishield) – вакцина, розроблена Оксфордським університетом та британсько-шведською компанією AstraZeneca і схвалена Всесвітньою організацією охорони здоров’я для екстреного застосування в усьому світі. Її дозволили використовувати у понад 50 країнах світу, серед яких Європейський Союз, Велика Британія та США.

Виробляється на потужностях Serum Institute (Індія), де має локальну назву Covishield.

До Луцька завезли заражену сальмонелою курятину із Польщі

В Україну завезли польську курятину із сальмонелою. Заражене м’ясо експортували з Польщі. До Луцька теж така продукція потрапила.

Про цей факт українських контролерів поінформувала система RASFF (система швидкого оповіщення для продуктів харчування та кормів),

Так, 19 лютого 2021 року отримали повідомлення щодо виявлення сальмонели у замороженому філе курячому, що експортувалось з Республіки Польща (виробник: Spd Eko-Grill, Sololka) до країн-членів ЄС.

Читайте також: На Волині викрили 24-річну серійну шахрайку, яка обдурила кілька десятків громадян

Вище зазначену продукцію переробили на м'ясо механічного обвалювання (відправник: Mitmar Sp. z o.o., Głowno) та надіслали до України (отримувачі: ПП "Черагро", вул. Львівська, 32, м. Червоноград, Львівська обл., 80100; ТОВ "Фреш Фуд Лоджистікс", вул. Лідавська, 1, м. Луцьк, Волинська обл., 43016; ТОВ "Ексім Фуд", вул. Б. Хмельницького, 10, смт. Куликів, Жовківський р-н., Львівська обл., 80362).

На Волині митник "Ягодина" скоїв службовий злочин

На Волині старшого державного інспектора одного з відділів митного поста "Ягодин" судитимуть за службовий злочин.

Волинська обласна прокуратура затвердила і скерувала до суду обвинувальний акт у розслідуваному Територіальним управлінням ДБР кримінальному провадженні про вчинення старшим державним інспектором одного з відділів митного поста "Ягодин" Волинської митниці ДФС несанкціонованої зміни інформації у комп’ютерних мережах та зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч.1 ст. 362, ч.2 ст. 364 КК України).

Слідство встановило, що в лютому 2020 року митник умисно змінив наявну в комп’ютерних мережах митних органів інформацію про виїзд за межі території України автобуса з реєстраційним номером Королівства Нідерландів. Насправді ж транспортний засіб не покидав межі України й не проходив митного контролю й митного оформлення.

Читайте також: У Луцьку санітарка вкрала телефон у помираючої від коронавірусу жінки (документ)

Через протиправні дії старшого державного інспектора держава недоотримала майже 327 тисяч гривень митних платежів.

Обвинувачений у вчиненні цих злочинів митник невдовзі постане перед судом, який і визначить йому міру покарання.

На Волині може затопити декілька районів

Через підняття рівнів води на річках басейну Прип'яті деякі райони Волині може підтопити.

У зв’язку зi снiготаненням 26 лютого – 1 березня на рiчках басейну Прип’ятi очiкується пiдйом рiвнiв води на 0.2-0.7 м над рiвнями 25 лютого на 08 год, послаблення льодового покриву, мiсцями льодохiд.

Вихiд води на заплаву в Старовижiвському районi та подальше затоплення заплавних територiй в Ратнiвському, Любешiвському районах Волинської областi i Зарiчнянському районi Рiвненської областi. Підкреслюють, в селi Пiдгiр’я Ратнiвського району Волинської областi очiкується досягнення вiдмiтки затоплення присадибних дiлянок (жовтий рiвень небезпеки).

Померла працівниця Луцького НТУ (фото)

Колектив Луцького НТУ втратив прекрасну людину, чудового фахівця, надійну колегу та чуйну жінку – провідного бібліотекаря Сакович Світлану Олександрівну.

"Університетська бібліотека завжди була наповнена теплотою та щирістю Світлани Олександрівни, завжди усміхнена та люб’язна, вона беззаперечно йшла на зустріч студентам та колегам, ніколи не відмовляючи у допомозі.

Читайте також: У Луцьку скульптор створив величезний портрет Лесі Українки та персонажів її твору зі снігу (відео)

Дуже важко усвідомлювати втрату таких неповторних людей. Ми висловлюємо найщиріші слова співчуття рідним та близьким, сумуємо разом із вами і підтримуємо у годину скорботи.

Світлий спомин про Світлану Олександрівну назавжди залишиться у наших серцях", − йдеться у дописі.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook