На Волині покращилася ситуація із коронавірусом, – ОДА, У Луцьку знову з'являться нові тролейбуси, На Волині новообраний міський голова склав присягу (фото), Лучанин розповсюджував порнографічні світлини дітей (фото), У Луцьку на ходу задимівся тролейбус (відео) – такими були головні новини Волині 26 листопада.

Читайте також: На Волині лікарню перепрофілюють під "коронавірусний" госпіталь

На Волині покращилася ситуація із коронавірусом, – ОДА

У Волинській області покращилася ситуація із захворюванням на коронавірусну інфекцію, зокрема показники інфікування зменшилися.

Заступник директора Волинського обласного лабораторного центру МОЗ України Надія Костирка зазначила, що в області за добу зареєстрували 390 нових випадків захворювання на COVID-19. Шість випадків хвороби завершилося летально (місто Луцьк – 2, місто Нововолинськ – 1, Ківерцівський район – 1, Локачинський район – 1, Луцький район – 1).

"Ситуація дещо стабілізувалася,хоча показники захворюваності залишаються на високому рівні. Однак, темпи приросту нових інфікувань дещо знизилися і становлять 13% проти 60% попередніх тижнів", – сказала вона.

Найвищі показники захворюваності в Луцьку, Володимирі-Волинському, Ковелі, Нововолинську, Луцькому та Ківерцівському районах.

Читайте також: У місті на Волині три класи переходить на дистанційне навчання

Не зменшується кількість пневмоній – щодня реєструють біля 700 випадків щотижня, половина хворих потребують госпіталізації.

За словами Надії Костирки, карантин вихідного дня дав свій результат, адже темпи приросту інфекції знизилися.

У Луцьку знову з'являться нові тролейбуси

На початку наступного року нові тролейбуси у Луцьку почнуть курсувати до Дубнівського кільця.

Так, уже з початку наступного року "Луцькелектротранс" має отримати наступну партію нових тролейбусів. Першими будуть замінювати ті, які курсують маршрутом № 5.

"Нам необхідно продовжити тролейбусний маршрут до Підгаєцького кільця. Ми замінимо тролейбуси, які туди курсуватимуть новими. Адже ті мають довший запас ходу – 5 кілометрів. Це дозволить жителям цього району простіше дістатися центру і їм буде легше потрапити додому", – зазначив Володимир Степанов.

На Волині новообраний міський голова склав присягу (фото)

26 листопада відбулося пленарне засідання першої сесії новообраної Ковельської міської ради 8-го скликання. У народному домі "Просвіта" зібрались депутати попереднього і нинішнього скликань, обранці до обласної ради, духовенство, працівники виконавчого комітету, – інформує сайт Ковельради.

Голова територіальної виборчої комісії Олександра Кузьмич офіційно оголосила результати місцевих виборів.

На посаду міського голови Ковеля обрали та зареєстрували Ігоря Чайку.

Читайте також: У Луцьку – аварія за участі тролейбуса: утворився затор (відео)

Отримавши посвідчення, Ігор Леонтійович склав присягу та звернувся до присутніх:

"Найперше, хочу подякувати всім, хто був причетний до організації виборчого процесу на місцевих виборах 25 жовтня: членам територіальної та дільничних виборчих комісій, спостерігачам, командам політичних партій та кандидатів на посаду міського голови. Виборцям, які у цей складний час пандемії, прийшли на дільниці та скористалися своїм правом обрати місцеву владу на наступні 5 років.

Окреме спасибі кожному, хто віддав свій голос за мене на виборах Ковельського міського голови: ваша підтримка та довіра — найцінніший капітал. І те, що допоможе мені наступні 5 років залишатись людиною, а не стати "обраним".

Також він висловив подяку присутнім депутатам Ковельської міської ради попереднього скликання та міському голові Олегу Кіндеру, працівникам виконавчого комітету ради, керівникам та колективам підприємств, установ та організацій за всі добрі справи, зроблені для розвитку міста.

Посвідчення та нагрудні знаки отримали депутати міської ради.

Лучанин розповсюджував порнографічні світлини дітей (фото)

Наразі 62-річному зловмиснику оголосили про підозру і обрали запобіжний захід – тримання під вартою. Операцію із документування та затримання провели працівники слідчого управління ГУНП, відділу протидії кіберзлочинам Департаменту кіберполіції Національної поліції України спільно з відділом боротьби зі злочинами пов'язаними з торгівлею людьми та управлінням КОРД ГУНП, під процесуальним керівництвом Волинської обласної прокуратури.

Зловмисник, використовуючи свій обліковий запис відомої соціальної мережі, здійснював розповсюдження фотозображень малолітніх дітей, які містять у собі елементи дитячої порнографії. Сьогодні правоохоронці спільно припинили ці злочинні дії.

Читайте також: На Ягодині в автомобілі знайшли контрабанду на 750 тисяч гривень (фото)

Встановлено, що до протиправної діяльності причетний 62-річний житель Луцька. Фігурант обирав собі жертв, створюючи в соціальній мережі фіктивні облікові записи, та долучався в друзі до малолітніх осіб. Після цього особа розпочинала листування з неповнолітніми на інтимні теми, пропонувала різноманітні подарунки, вимагала від них створення фотографій оголених частин тіла та від себе надсилала фотозображення дітей з елементами дитячої порнографії. У подальшому чоловік виманював своїх жертв на особисті зустрічі.

Поліцейські провели два санкціонованих обшуки за місцем проживання підозрюваного та в його автомобілі, вилучили технічні засоби, носії інформації, мобільні телефони, банківські картки тощо. 

Наразі слідчі слідчого управління ГУНП у Волинській області за погодженням з процесуальним прокурором Волинської обласної прокуратури оголосили зловмиснику про підозру за ч.4 та ч.5 ст. 301 Кримінального Кодексу України. Йдеться про розповсюдження творів, зображень або інших предметів порнографічного характеру, що містять дитячу порнографію, або примушування неповнолітніх до участі у створенні творів, зображень або кіно- та відеопродукції, комп'ютерних програм порнографічного характеру. Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін до 12 років. 

Слідчі дії тривають, встановлюються всі детальні обставини злочину.

У Луцьку на ходу задимівся тролейбус (відео)

Сьогодні, 26 листопада, в Луцьку поблизу історичного факультету, близько 18:10 задимівся тролейбус.

Про це інтернет ресурсу "Під Прицілом" повідомили очевидці.

Як зазначається, на ходу задимівся транспорт. На щастя, під час інциденту ніхто не постраждав.

На місці події працює "швидка", та пожежні. На разі на дорозі утворився затор.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook