Стало відомо, коли навколишні громади приєднають до Луцька, Волинь не готова послаблювати карантин, – МОЗ, Незаконна вирубка лісу: на Волині провели 24 обшуки та вилучили заборонені предмети (фото), На Волині чоловік вкоротив собі віку, У Луцьку на продуктових ринках фіксують порушення карантину, У Луцьку планують послабити карантин – такими були головні новини Волині у вівторок, 26 травня.

Читайте також: Волинський фермер через карантин утилізував 20 тонн овочів (відео)

Волинь не готова послаблювати карантин, – МОЗ

Головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявив, що сім областей України не готові до пом’якшення карантину. А саме: Донецька, Луганська, Львівська, Волинська, Закарпатська, Рівненська та Чернівецька області.

"Умови для пом’якшення карантину стосуються трьох показників: інцидентність (кількість нових випадків за останні 7 днів на 100 тис. населення) повинна бути не більше 12 на 100 тис. населення, завантаженість ліжок в лікарнях для шпиталізації хворих з коронавірусною хворобою не повинна бути більше 50%", – пояснив він.

"Наступний показник – середня кількість ПЛР-тестувань за останні 7 днів на 100 тис. населення. Сьогодні ми перерахували показники і по тестуванню не проходить Донецька область, у них 9 тестів на 100 тис. населення, Луганська область – 9 тестів на 100 тис. населення і Львівська область – 11,98 тестів на 100 тис. населення. За інцидентністю не відповідають показникам Волинська, Закарпатська, Львівська, Рівненська і Чернівецька області", – додав Ляшко. 

Незаконна вирубка лісу: на Волині провели 24 обшуки та вилучили заборонені предмети (фото)

Сьогодні, правоохоронці провели санкціоновані обшуки у мешканців селища Цумань Ківерцівського району. 

Під час обшуків було вилучено мобільні телефони, холодна та вогнепальна зброя, набої, маски, радіостанції, транспортний засіб та інші речі.

Загалом, поліцейські управління карного розшуку, слідчі слідчого управління, рота поліції особливого призначення, управління КОРД ГУНП у Волинській області, рота тактико-оперативного реагування патрульної поліції, працівники управління стратегічних розслідувань під процесуальним керівництвом прокуратури провели 24 санкціонованих обшуків у 12 жителів Ківерцівського району.

На Волині чоловік вкоротив собі віку

На Волині у селі Журавники, що у Горохівському районі 42-річний чоловік вкоротив собі віку.

Інцидент трапився у понеділок, 25 травня, близько 21:00.

Покійного знайшов пасинок. Молодий чоловік кинувся на допомогу. Рятувати вішальника ще намагалися дев’ятикласники місцевої школи, які саме були неподалік, однак все було марно.

У Луцьку на продуктових ринках фіксують порушення карантину

Всього у Луцьку на коронавірус захворіли 161 лучан, продовжується обстеження підозр захворювання на COVID-19 та кола їх контактних осіб. Начальник управління охорони здоров’я Володимир Лотвін зазначив, що індекс інцидентності при цьому становить 11,3% на 100 000 населення, при нормі в 12%. Такі показники відповідають новим вимогам до наступного етапу послаблення карантинних заходів.

Зважаючи на такі дані, секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт розпорядився підготувати звернення до голови обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки, щодо дозволу на пом’якшення карантину у місті Луцьку.

Читайте також: У Луцьку відкоригували роботу світлофорів (перелік вулиць)

У Луцьку планують послабити карантин

Всього у Луцьку на коронавірус захворіли 161 лучан, продовжується обстеження підозр захворювання на COVID-19 та кола їх контактних осіб.

Начальник управління охорони здоров'я Володимир Лотвін зазначив, що індекс інцидентності при цьому становить 11,3% на 100 000 населення, при нормі в 12%. Такі показники відповідають новим вимогам до наступного етапу послаблення карантинних заходів.

"Сьогодні у нас є розуміння того, що з 1 червня можливий черговий етап пом'якшення карантину. Висока імовірність того, що запустять громадський транспорт, відкриють дитячі садочки. Тому працюємо в цьому напрямку, готуємося повноцінно ввійти у новий режим роботи.

Я думаю, що наше звернення до обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки стане ще одним поштовхом до запуску громадського транспорту у місті Луцьку", − зазначив Григорій Пустовіт.

Стало відомо, коли навколишні громади приєднають до Луцька

Процес приєднання до Луцька навколишніх громад має завершитися до 25 липня. І вже на основі нових адміністративно-територіальних одиниць восени відбуватимуться місцеві вибори.

Під час розробки перспективного плану формування територій громад Волинської області враховувалися критерії, визначені в методиці формування ОТГ: індекс податкоспроможності, кількість населення, кількість опорних шкіл, кількість школярів і дітей дошкільного віку.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook