На Волині затримали прикордонника, який вимагав понад 68 тисяч за сприяння контрабандистам, У Луцьку обмежать рух проспектом Волі на два роки, Помер лікар-невропатолог нововолинської лікарні, На Волині від коронавірусу помер відомий лікар та громадський діяч (фото), Погрожували і забрали камеру: на журналістів «1+1» та «Аверс» напали на волинській пилорамі – такими були головні новини Волині 27 квітня.

Читайте також: У Луцьку п'яний чоловік побив жінку в парку: вона – в лікарні

На Волині затримали прикордонника, який вимагав понад 68 тисяч за сприяння контрабандистам

В селі Тур, що у Волинській області, правоохоронці затримали військовослужбовця Луцького загону, який від місцевого жителя вимагав неправомірну вигоду в розмірі 68 600 гривень.

Прикордонник планував сприяти контрабандистам в переміщенні тютюнових виробів через державний кордон з Білорусі в Україну поза місцями розташування пунктів пропуску.

Затримання здійснювали офіцери відділу ВВВБ по Луцькому прикордонному загону ГВВВБ «Захід» за результатами реалізації матеріалів кримінального провадження за ознаками вчинення кримінального правопорушення за ч.3 ст. 368 ККУ.

Читайте також: У громаді на Волині заборонили використання штучних квітів

Заходи з документування вищевказаної протиправної діяльності проводила міжвідомча група в складі ВВВБ по Луцькому прикордонному загону ГВВВБ «Захід», співробітників ВБКОЗ УСБУ у Волинській області, слідчими ТУ ДБР у м. Львов, за процесуальним керівництвом Волинської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері.

У Луцьку обмежать рух проспектом Волі на два роки

У зв’язку з початком проведення ремонтних робіт на проспекті Волі частково обмежать рух. Реконструкцію розпочнуть після Великодніх свят і триватиме вона, за попередніми розрахунками, близько двох років.

З його слів, перші серйозні роботи із реконструкції проспекту Волі у Луцьку (заміна мереж, розкопування тощо) стартують одразу після Великодніх свят.

«Реконструкцію проспекту Волі будемо проводити від вулиці Шопена до Київського майдану із двох сторін», – заначив головний комунальник міста.

З його слів, через ремонтні роботи періодично буде перекритий або ж обмежений рух проспектом. Саме тому вже розроблені схеми перекриття дорожнього руху зі скиданням на вулиці Коперника та Глушець.

Читайте також: Луцький меморіал прибирають до Дня Перемоги (фото)

За попередньої інформацією, яку надав Микола Осіюк, за сприятливих обставин ремонт планують завершити через півтора, або й два роки.

Помер лікар-невропатолог нововолинської лікарні

Відійшов у вічність лікар-невропатолог Нововолинської центральної міської лікарні Віктор Харченко.

«Колектив лікарні зі скорботою сумує з приводу важкої та непоправної втрати - смерті доброї, світлої людини, нашого колеги, лікаря-невропатолога Харченка Віктора Олександровича та висловлює глибоке співчуття рідним та близьким померлого...У нашій пам’яті Віктор Олександрович назавжди залишиться мудрим наставником, хорошим другом, надійним порадником, професіоналом своєї справи», – йдеться у повідомленні.

На Волині від коронавірусу помер відомий лікар та громадський діяч (фото)

26-го квітня перестало битися серце нововолинського лікаря та громадського діяча Мирона Олексійовича Сторонського.

Чоловік хворів на коронавірус, близько місяця знаходився у реанімації в Луцьку.

Читайте також: На Волині від коронавірусу померли 8 людей: де виявили нові випадки захворювання

Мирон Олексійович очолював Нововолинську міську організацію «Всеукраїнське об’єднання ветеранів». У 2020 році з нагоди 70-річчя міста був удостоєний нагрудним знаком «За заслуги перед містом». Певний час входив у склад громадської ради та реагував на проблеми, які піднімали містяни, активно брав участь в житті Нововолинська.

Погрожували і забрали камеру: на журналістів «1+1» та «Аверс» напали на волинській пилорамі

Під час зйомок на одній із пилорам у Стобихівці Камінь-Каширського району на журналістів телеканалів «1+1» та «Аверс» здійснили напад.

Як повідомив свідок події, журналісти вирушили на одну з пилорам, де побачили багато нечіпованої деревини. В оператора «1+1» працівники пилорами забрали камеру, яку через 15 хвилин змушені були повернути.

Окрім того, журналістам погрожували. Один із присутніх місцевих мешканців отримав травму нижньої кінцівки.

На місце викликали правоохоронців.

Як поінформували у Головному управлінні Національної поліції області, з відео вбачаються ознаки перешкоджання законній професійній діяльності медійників, тому правоохоронці негайно вносять відомості в ЄРДР за ст. 171 ККУ.

Читайте також: На Волині кінь кинувся під вантажний поїзд

На місце вирушила слідчо-оперативна група, всіх причетних до інциденту опитають, а згодом повідомлять деталі.

«Сьогодні в одному з телеграм-каналів було опубліковано відео, в якому можуть вбачатися ознаки перешкоджання законній професійній діяльності журналістів. За цим фактом поліція реєструє відомості в ЄРДР за ознаками злочину, передбаченого ст. 171 ККУ (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів). На місці працює слідчо-оперативна група, всі деталі та обставини будуть з’ясовані та повідомлені згодом», – повідомили в секторі комунікації поліції Волинської області.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook