Повідомили дату приїзду Зеленського на Волинь – ЗМІ, У Луцьку розпочалося виїзне засідання Комітету Верховної Ради, У Луцьку в гаражі горіло два автомобілі (відео), У волинському заказнику, попри заборону, депутат будує мисливську ферму, Молода волинянка наковталась таблеток через ревнощі та потрапила в реанімацію – такими були головні новини Волині у четвер, 28 листопада.

Читайте також: У луцькому дитячому садку спалах інфекції

У Луцьку розпочалося виїзне засідання Комітету Верховної Ради

Вчора, 28 листопада, у Луцьку розпочалося виїзне засідання Комітету Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики на тему: "Про функціонування закладів культури в умовах децентралізації".

У заході взяли участь народний депутат, заступник міністра культури, молоді та спорту Ірина Подоляк, народні депутати Ігор Палиця, Ірина Констанкевич, Олександр Ткаченко, члени Комітету Софія Федина, Андрій Боблях, Єлізавета Богуцька, Юрій Павленко, голови підкомітетів Павло Сушко, Тетяна Рябуха, представник Міністерства освіти та науки Алла Середницька, голова Волинської обласної ради Ірина Вахович, в. о. голови Волинської облдержадміністрації Олександр Киричук, виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт, представники ОТГ та інші.

Під час засідання будуть розглянуті питання розвитку культурної політики на місцях, її базові ідеологічні концепти, розвитку мистецької освіти і яку роль у цих процесах відіграють ОТГ, збереження мережі бібліотек та музеїв в регіонах, та які заходи на державному рівні пропонують передбачити в рамках відзначення 150-річчя від дня народження видатної письменниці Лесі Українки.

У Луцьку в гаражі горіло два автомобілі (відео)

До служби 101, 28 листопада о 8:34, надійшло повідомлення про пожежу у гаражі, розташованому на вулиці І. Франка.

До місця події за 6 хвилин прибули працівники 25-ої Державної пожежно-рятувальної частини міста Луцька у складі двох відділень, інформують у пресслужбі рятувальників. З’ясувалося, що вогонь виник у моторному відсіку автомобіля Volkswagen Passat, будь-якої миті полум’я загрожувало поширитися на автомобіль BMW X5, що стояв поруч.

О 08:46 у складі ланки газодимозахисної служби рятувальники локалізували горіння, а ліквідували о 08:48. Завдяки оперативним діям працівників ДСНС вдалося врятувати від знищення вогнем два автомобілі.

Читайте також: На Волині п'яний чоловік "замінував" пенсійне управління

У волинському заказнику, попри заборону, депутат будує мисливську ферму

В Україні полювати, будувати, гучно гуляти на території заказників і заповідників суворо заборонено. Принаймні, на папері. Волинські ж лісівники і екологи не такі категоричні. Ця історія про те, як охоронці природи зробили виняток і переступили заборони заради депутата.

Озеро Бережисте, загальнозоологічний заказник місцевого значення "Озерянський", Турійський район на Волині. Ця чудова місцина влітку вабить туристів зі всієї області. Тут і покупатися, і позасмагати, і лісом насолодитись можна. Попит породжує пропозицію. 

І ось на березі Бережистого вже виросла нова рекреаційна база: бесідки, мангали, будинок з залом на кшталт кафе-ресторану, погріб, мисливські намети.

Поруч бачимо стенд про заказик з логотипом приватного підприємства "Аміла", а також табличку про зариблення озера фірмою "Веста М". Обидва підприємства пов'язані з місцевим бізнесменом, депутатом Волинської обласної ради, а в минулому начальником Волинської митниці Романом Микитюком.

Молода волинянка наковталась таблеток через ревнощі та потрапила в реанімацію

У селі на Горохівщині 22-річна дівчина приревнувала коханого і наковталася таблеток.

Днями лікарі Горохівської центральної районної лікарні повертали до життя 22-річну жінку, яка отруїлася таблетками.

У селі, з якого привезли бідолашну, кажуть, причиною необдуманого вчинку стали ревнощі, мовляв дівчина була закохана до безтями.

Повідомили дату приїзду Зеленського на Волинь – ЗМІ

Стало відомо, що уже наступного тижня президент України Володимир Зеленський приїде на Волинь, аби представити нового очільника Волинської ОДА.

Як зазначає видання, в Офісі Президента визначена точна дата представлення нового голови Волинської обласної державної адміністрації. Це – вівторок, 3 грудня 2019 року.

Як інформують джерела, саме 3 грудня у Луцьку представлять нового "губернатора". Хоча наразі достеменно не відомо, чи це буде попередньо погоджений Кабміном Юрій Погуляйко, чи за останні дні "засвіченому" у непривабливому світлі в місцевих ЗМІ кандидату усе ж знайдуть заміну.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook