Затримали водія, котрий збив на смерть молоду дівчину неподалік Луцька та втік, У Луцьку поліцейські викинули "закладку" наркотиків у канаву (відео), У волинському виші офіційно представили нового ректора (фоторепортаж), Лучанин жорстоко вбив чоловіка, а тіло викинув в очисні споруди: деталі (відео), Волиняни отримали почесні державні відзнаки (фото) – такими були головні новини Волині 28 січня.

Читайте також: Неподалік Луцька автомобіль на смерть збив 18-річного хлопця, шукають свідків аварії

Затримали водія, котрий збив на смерть молоду дівчину неподалік Луцька та втік

Чоловіка, котрий вчинив смертельну аварію у селі Копачівка Рожищенського району, затримали.

Власник транспортного засобу "Peugeot Expert", житель Ковельського району, котрий, ймовірно, перебував за кермом автомобіля в момент скоєння ДТП, був затриманий у Луцьку.

Як повідомили джерела, сьогодні працівники карного розшуку затримали водія, який здійснив смертельну ДТП у Копачівці. Знайшли чоловіка у Луцьку.

Нагадаємо, як повідомляло видання "Під прицілом", за кермом автомобіля перебував житель села Дубове Ковельського району Роман Хвіщук.

Нагадаємо, водій збив 23-річну дівчину, яка йшла пішохідним переходом, і втік з місця аварії. Потерпілу госпіталізували Ірина Мерчук померла у лікарні. 25 січня, правоохоронці виявили автомобіль "Peugeot Expert" біля приміщення сільської ради у селі Княгининок Луцького району. 

У Луцьку поліцейські викинули "закладку" наркотиків у канаву (відео)

У Луцьку патрульні поліцейські, які прибули на місце ймовірної "закладки" наркотиків неподалік гуртожитку Педагогічного коледжу, викинули речові докази у канаву.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив лучанин Андрій Присяжнюк, додавши при цьому відповідні відео.

"Близько обіду я пішов в центральний парк вигулювати свого пса. Як я йшов по парку, то побачив чоловіка, який руками копався в землі. Для мене стало очевидно що він, або закопує, або розкопує "закладки" (наркотики). Я набрав "102" о 13:56 год і повідомив всі обставини, та пішов в напрямку чоловіка", – зазначає дописувач.

"Незнайомець почав виходити з парку, я його наздогнав та запитав, що він шукає – він сказав, що ключі та продовжив рух від мене", – пише чоловік.

"Я не мав права його затримувати, тому махнув рукою і пішов назад в парк гуляти. В цей час мені телефонує наряд, який очевидно направили до мене (через 15 хв приблизно). Я їм сказав, що чоловік пішов в місто і що вони довго їдуть – вони кинули слухавку, після чого не відповідали на мої дзвінки. Вже в цей час я був на ділянці, де чоловік щось копав та продовжив гуляти з псом (я там часто гуляю, до того ж та ділянка відведена для вигулу собак). Пройшло буквально декілька хвилин як я побачив двох юних дівчат одна з яких руками копала землю неподалік від першого місця. Я знову зателефонував на "102" о 14:15 та повідомив про це. Паралельно повідомив дівчатам, що веду відеозйомку і почав рух до них. Спілкувався. Дівчата пішли в глибину дерев. Я сів на лавку біля їхнього "місця" очікувати патрульних. Дівчата покрутилися і побачивши, що я нікуди не йду – пішли в напрямку 4 школи", – описує ситуацію чоловік.

Читайте також: У Луцьку − ДТП на мосту, автомобіль повиснув над урвищем (фото)

"В цей час патрульна машина під'їхала до гуртожитку Педколеджу (який був моїм орієнтиром), розвернулася і поїхала до сходинок, які ведуть в сквер біля 4 школи. З машини вибігли патрульні і побігли в сторону дівчат. Для мене це виявилося дивним, оскільки я описів не давав. Ок, я пішов до авто патрульних. Коли підійшов, то зупинився і оглянувся – побачив, що на місце де перший і другі щось копали прийшли прибиральники прибирати територію. Побіг туди щоб нічого не прибрали. Прибиральники тачку поставили, ймовірно біля місця закладки. Далі я побачив як патрульні повертаються до авто і виїжджають зі стоянки. Махав їм, але вони поїхали геть (можливо не побачили). Я знов телефоную третій раз на "102" о 15:07 год та кажу їм, що я чекаю біля місця, де можуть бути наркотики. Чекаю. Чекаю. ТИШИНА. Прийшов мій друг з собаками. Мій пес в ході гри почав рити біля пенька, де чоловік щось шукав. Я побачив згорток жовтого кольору. Телефоную четвертий раз на "102" о 15,27год та запитую, що робити. Запевняють, що зараз хтось буде. Приїжджають копи – дістають згорток і викидають в канаву!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Йдуть геть. Повертаються з іншими патрульними і дістають згорток з канави і НАРЕШТІ ПІСЛЯ 2ОХ ГОДИН КОЛИ СТЕРТІ ВСІ МОЖЛИВІ ВІДБИТКИ ВИКЛИКАЮТЬ СЛІДЧО ОПЕРАТИВНУ ГРУПУ.

Мені абсолютно байдуже на долю дорослих наркоманів. В цій історії мене хвилює декілька речей:

– діти, які мають вільний доступ до купівлі любих наркотичних засобів;

– спляче суспільство, яке породжує сплячу поліцію", – пише розлючений чоловік.

У волинському виші офіційно представили нового ректора (фоторепортаж)

У Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки офіційно відрекомендували нового ректора. Ним став доктор наук з фізичного виховання та спорту, професор Анатолій Цьось.

Відповідно до наказу Міністра освіти і науки України Ганни Новосад Анатолія Цьося було призначено на посаду ректора Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки терміном на п’ять років: з 24 січня 2020 року по 23 січня 2025-го.

У своєму виступі новопризначений ректор розповів про значні досягнення волинського вишу та пригадав чимало значних постатей, які доклали чимало зусиль до заснування та розвитку університету. Також Анатолій Цьось висловив щирі слова подяки попередникам та колегам за плідну роботу та за наданий кредит довіри.

Крім того, Анатолій Цьось зазначив, що найближчим часом буде організована широка дискусія у структурних підрозділах із залученням громадськості Волині та влади щодо повернення назви університету у такій редакції: "Волинський національний університет імені Лесі Українки", що дасть можливість ідентифікувати університет відповідно до його географічного розміщення.

Також новопризначений ректор анонсував значні зміни у волинському виші. А саме, створення медичного факультету у виші і уже з 1 вересня розпочнуться роботи у цьому напрямку. 

"Є принципова домовленість між університетом та бізнесом про оплату навчання на спеціальність "Медицина" 50 студентам коштом бізнесу", – зазначив він.

Крім того, у планах створення університетського видавництва, оновлення наглядової ради з залученням державних діячів, розроблення і реалізація проекту світової відеотеки та цифрового документообігу.

Також новообраний ректор подякував за багаторічну співпрацю Фонду Ігоря Палиці "Тільки разом" та його засновнику особисто і висловив сподівання на подальшу плідну співпрацю.

Аби привітати новопризначеного ректора та побажати успіхів у роботі на урочистий захід завітали народний депутат України Ірина Констанкевич, голова Волинської облради Ірина Вахович, керівник управління освіти, науки та молоді Волинської ОДА Людмила Плахотна, виконувач повноважень луцького міського голови Григорій Пустовіт, генконсул Республіки Польща у Луцьку Вєслав Мазур, духовенство,  освітяни, викладацький склад вишу, студенти та інші почесні гості.

Читайте також: У Луцьку легковик збив жителя Рівненщини, чоловік госпіталізований (деталі)

Нагадаємо, що у другому турі виборів ректора Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки переміг Анатолій Цьось. За нього віддали свої голоси 883 особи, що складає 85,14% від загальної кількості виборців. 

Лучанин жорстоко вбив чоловіка, а тіло викинув в очисні споруди: деталі (відео)

Лучанин у районі 40 кварталу вбив чоловіка, потім зателефонував родичу і з його допомогою вивіз тіло на очисні споруди у Липляни, Ківерцівського району. Зараз чоловік на лаві підсудних. Свою вину визнав. А спільник, який допомагав йому ховати тіло, не затриманий. Йому навіть не пред’явили ніяких обвинувачень.

Усе сталося під час розпивання алкоголю. До компанії 2 чоловіків підійшов третій і почав бити одного з них по обличчю.

На суді потерпілий розповів, що залишив хулігана, якого знав візуально, разом із знайомим та пішов геть. А через кілька днів на території очисних споруд знайшли понівечене тіло 46-річного Валерія Сафатюка, у якого залишилися 2 дітей. На тілі були численні травми та переломи.

Волиняни отримали почесні державні відзнаки (фото)

Сьогодні, 28 січня, четверо волинян отримали державні нагороди. Про це стало відомо під час оперативної наради у Волинській облдержадміністрації. Відзначи вручив голова ОДА Юрій Погуляйко.

Зокрема, Указом Президента за значний особистий внесок у державне будівництво, соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток Української держави, вагомі трудові досягнення, багаторічну сумлінну працю та з нагоди 28-ої річниці підтвердження всеукраїнським референдумом Акта проголошення незалежності України 1 грудня 1991 року присвоєно почесне звання "Заслужений діяч мистецтв України" Гливі Анатолію Миколайовичу, директорові – художньому керівнику Волинського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Т.Г.Шевченка.

Читайте також: У голови Волинської ОДА – новий заступник родом із Донецька (фото)

Також, за вагомий внесок у забезпечення розвитку агропромислового комплексу, високий професіоналізм, багаторічну сумлінну працю та з нагоди Дня працівників сільського господарства оголошено подяку Прем’єр-міністра України:

Мазуренку Ярославу Альбіновичу, керівникові департаменту аграрного виробництва товариства з обмеженою відповідальністю "Волинь-зерно-продукт";

Самонюк Вірі Олександрівні – головному зоотехніку товариства з обмеженою відповідальністю імені Лесі Українки Ковельського району;

Громадській організації "Братство бджолярів Землі Волинської "Ройовий стан" в особі голови Дмитрука Володимира Антоновича.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook