На Волині знайшли мертвим працівника банку; За добу у Луцьку зафіксували найбільше хворих на COVID-19; Волинь та ще 5 областей не відповідають критеріям пом'якшення карантину − МОЗ; Волинянина, котрого розшукувала поліція, знайшли мертвим; Повідомили, як у Луцьку працюватиме громадський транспорт; Як зараз виглядає Старий ринок у Луцьку після трьох місяців демонтажних робіт − такими були головні події Волині та Луцька у неділю, 31 травня.

Читайте також: У селі на Волині виявили два нові випадки коронавірусу

На Волині знайшли мертвим працівника банку

31-го травня у Володимирі-Волинському знайшли повішеним 42-річного жителя міста.

Тіло чоловіка виявили на подвір’ї, у прибудинковій будівлі, що на вулиці Миколаївській.

Чоловік працював у Володимир-Волинському відділенні "Укргазбанку".

Читате також: У місті на Волині в квартирі знайшли труп водія маршрутки

За добу у Луцьку зафіксували найбільше хворих на COVID-19

На Волині за останню добу зареєстровано 21 новий випадок захворювання.

В м.Луцьку зафіксовано 7 нових випадків, по три випадки – в м. Ковелі та Ківерцівському районі, по два – у Володимир–Волинському та Камінь–Каширському районах, по одному випадку – в м.Нововолинську, Любомльському, Турійському та Старовижівському районах. За добу одужало 2 особи.

Загалом станом на 10.00 год. 31 травня в області зареєстровано 908 випадків COVID–19, які підтверджено лабораторно методом ПЛР. Одужало 257 осіб26 випадків хвороби завершились летально.

За весь період спостереження коронавірусна хвороба виявлена:

• м. Луцьк – 184 випадки, в т.ч. 5 летальних;
• Луцький район – 72 випадки, в т.ч. 2 летальних;
• м.Ковель – 164 випадки, в тому числі 4 летальних;
• Ковельський район – 9 випадків;
• Ківерцівський район – 133 випадки, в т.ч. 4 летальних;
• м. Нововолинськ – 75 випадків, в т.ч. 5 летальних;
• Іваничівський район – 16 випадків;
• Старовижівський район – 49 випадків, в т.ч. 2 летальних;
• Маневицький район – 46 випадків, в тому числі 2 летальних;
• Володимир–Волинський район – 45 випадків, в т.ч. 1 летальний;
• Горохівський район – 36 випадків;
• Камінь–Каширський район – 23 випадки, в т.ч. 1 летальний;
• Любомльський район – 16 випадків;
• Локачинський район – 11 випадків;
• Шацький район – 9 випадків;
• Рожищенський район – 7 випадків;
• Турійський район – 7 випадків;
• Любешівський район – 4 випадки;
• Ратнівський район – 2 випадки.

За попередню добу надійшло 60 повідомлень про підозру на COVID–19.

Читайте також: Хвора на коронавірус волинянка заразила свою родичку

Волинь та ще 5 областей не відповідають критеріям пом'якшення карантину − МОЗ

Станом на 31 травня шість областей України не готові до пом'якшення карантинних обмежень, запроваджених через поширення коронавірусу. Ситуація не відповідає встановлений критеріям у Києві, а також п'яти областях: Волинській, Донецькій, Львівській, Рівненській й Чернівецькій.

Зазначимо, ситуація в регіонах оцінюють за такими критеріями:

інцидентність − кількість нових випадків COVID−19 за останні 7 днів на 100 тис. населення) складає менше 12 на 100 тис. населення (тижневий рівень захворюваності на 100 тис. населення в період умовного піку епідемії на території України + 50%);

завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID−19, становить менше 50% (достатня кількість для забезпечення стаціонарної допомоги хворим за визначеного рівня захворюваності та з урахуванням резерву на випадок її зростання);

охоплення тестуванням не нижче за рівень інцидентності − тобто середня кількість тестувань (методами полімеразної ланцюгової реакції та імуноферментного аналізу) протягом останніх 7 днів складає понад 12 на 100 тис. населення.

Читайте також: Працівниця Волинського онкоцентру перехворіла коронавірусом

Волинянина, котрого розшукувала поліція, знайшли мертвим

Провоохоронці встановлювали місце знаходження громадянина Остап'юка Онуфрія Євгеновича, 06.11.1958 року народження, жителя с. Менчичі, вул. Перемоги, 27.

Приблизно о 12 годині 30 травня чоловік пішов з дому і не повернувся.

31 травня поліція припинила пошуки Остап'юка Онуфрія Євгеновича: його знайшли мертвим біля ставка між с. Менчичі та с.Мишів.

Читайте також: Група волинських перевізників брала участь у перестрілці в Броварах, – ЗМІ (відео)

Повідомили, як у Луцьку працюватиме громадський транспорт (відео)

З понеділка, 1 червня, у Луцьку має відновитись громадський транспорт, проте з деякими обмеженнями. Маршрутки та тролейбуси возитимуть лише сидячих пасажирів.

Як розповів директор комунального підприємства "Луцьке підприємство електротранспорту" Володимир Пуц, контролювати пасажиропотік будуть водії.

"Водій буде повідомляти, і тільки тоді можна буде зайти в транспорт. Інакше у нас вийде скупчення, – пояснює директор ЛПЕ. – Так, будуть незручності, черги на зупинках".

Якщо ж хтось не захоче дотримуватися правил – транспорт з місця не рушить. Тому в ЛПЕ просять лучан бути свідомими й не заходити в салон, якщо там немає сидячих місць. Також просять пенсіонерів не займати місця в транспорті зпозаранку, коли люди поспішають на роботу.

Чекають відновлення руху громадського транспорту і самі працівники ЛПЕ, адже частину карантину провели у відпустці за власний рахунок.

Останні дні на ЛПЕ посилено дезінфікують салони тролейбусів й запевняють, що дбатимуть про безпеку пасажирів, регулярно обробляючи автотранспорт дезрозчинами – по кілька разів на день.

Читайте також: На Волині автівка злетіла в кювет (фото)

Як зараз виглядає Старий ринок у Луцьку після трьох місяців демонтажних робіт (фото)

4 лютого в Луцьку розпочався довгоочікуваний демонтаж Центрального ринку з-під стін Луцького замку. Для лучан ця дата є знаковою, оскільки протягом багатьох років містяни очікували, коли ж усе-таки ринок приберуть, очистивши територію біля замку і тим самим збільшивши привабливість Луцька в очах туристів.

Сьогодні, коли минуло майже 3 місяці від початку демонтажних робіт, можна зробити висновок: демонтаж відбувся, ділянку, хоч і не всю, очистили від контейнерів, однак біля замку й досі одне з найбільш брудних місць у Луцьку.

Як повідомляє міська влада, за останні кілька днів із Центрального ринку було вивезено понад дві сотні контейнерів, проте хоч і прибрали велику кількість незаконних торгових приміщень, із чистотою досі спостерігаються деякі проблеми.

На землі лежать багато куп зі сміттям, залишеним після демонтажу. Незважаючи на те, що комунальні служби неодноразово тут прибирають, очистити повністю це місце вони так і не змогли. От і в день зйомки (28 травня), тут відбувалися одночасно і демонтаж контейнерів, і проводили прибирання.

Під час фотографування було помічено кількох підприємців, які спостерігали за демонтажем власних кіосків. Також, на місці працювали патрульні, які детально фільмували всі етапи демонтажних робіт.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook