На Волині вночі затримали трьох військових; На Волині за добу зросла кількість хворих на коронавірус; На Волині автомобіль з правоохоронцями в'їхав у дерево: двоє чоловіків загинули; Повідомили, де на Волині виявили інфікованих коронавірусом; Чотири волинських патологоанатоми заразились COVID-19; У Центральному парку Луцька − горить церква християн-євангелістів, один чоловік без свідомості − такими були головні події Волині та Луцька у понеділок, 6 квітня.

Читайте також: На Волині жінка з 2-річною дитиною захворіли на COVID-19

На Волині вночі затримали трьох військових (відео)

Близько опівночі 6 квітня у Володимирі-Волинському у військовому містечку біля магазину "ВІК" працівники поліції затримали трьох чоловіків.

Було складено протоколи за дрібне хуліганство та злісну непокору законній вимозі працівників поліції.

У дописі зазначається, що чоловіки порушили громадський порядок і вдарили поліцейського в голову. На зауваження припинити хуліганські дії вони не відреагували.

У поліції розповіли, що затримані – військовослужбовці.

Читайте також: Погоня на Волині: водій буса наїхав на поліцейського (відео)

На Волині за добу зросла кількість хворих на коронавірус

Згідно з оперативною інформацією за останню добу на Волині виявлено 7 нових лабораторно підтверджених випадки COVID-19. Про це інформує управління інформаційної політики та цифрової трансформації Волинської облдержадміністрації.

Отже, станом на 10.00 годину 6 квітня у Волинській області зареєстровано 26 випадків COVID-19.

З підозрою на коронавірусну інфекцію в області – 5 осіб.

Зразки біологічного матеріалу від даних осіб знаходяться на дослідженні у вірусологічній лабораторії ДУ "Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України".

Загалом за період спостереження по області методом ПЛР на виявлення вірусу COVID-19 Волинським обласним лабораторним центром обстежено 153 особи.

Читайте також: Погоня та наїзд на поліцейського: на Волині затримали автомобіль з контрабандними цигарками (фото, відео)

На Волині автомобіль з правоохоронцями в'їхав у дерево: двоє чоловіків загинули

В результаті ДТП на Волині загинули двоє правоохоронців, третього госпіталізували з травмами. Водій втратив контроль над авто, вилетів на узбіччя та врізався в дерево, водій і пасажир загинули на місці.

Слідчі територіального управління ДБР, розташованого у місті Львові, розпочали досудове розслідування за фактом дорожньо-транспортної пригоди, унаслідок якої загинули дві особи (ч. 3 ст. 286 Кримінального кодексу України).

Нагадаємо, близько 10 години ранку 6 квітня 2020 року в одному із сіл Волинської області, працівник місцевого відділу поліції ГУ Нацполіції у Волинській області,перебуваючи за кермом автомобіля "BMW", не впорався з керуванням, виїхав на узбіччя та врізався у дерево. Унаслідок ДТП правоохоронець та пасажир від отриманих травм загинули на місці події. Лейтенант поліції, який перебував на задньому сидінні автомобіля, доставлений до лікарні.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Волинської області.

У разі доведення вини, винуватцю ДТП загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років.

Сьогодні, 6 квітня, внаслідок дорожньо-транспортної пригоди у селищі Ратне загинули двоє правоохоронців – капрал поліції Станіслав Виховський, поліцейський сектору реагування патрульної поліції та рядовий поліції Артем Глущук, курсант ІІ курсу Львівського державного університету внутрішніх справ МВС України.

Читайте також: У Луцьку на узбіччі дороги знайшли непритомного чоловіка (фото, відео)

Повідомили, де на Волині виявили інфікованих коронавірусом

Згідно з оперативною інформацією за останню добу на Волині виявлено 7 нових лабораторно підтверджених випадки COVID-19, станом на ранок 6 квітня на Волині зареєстрували 26 випадків коронавірусу. Наразі відомо, у яких населених пунктах області виявили цю недугу.

Відомо, що із семи випадків за останню добу п’ять – це виявлення інфікування контактними особами у Старовижівському районі. Зауважимо, що у п’ятницю, 3 квітня, помер водій "швидкої" зі Старовижівського району, у якого виявили коронавірус. Ще один випадок із семи нових – у Рожищенському районі та ще один – у селі Боголюби Луцького району.

Нагадаємо, на вихідних стало відомо, що захворіла жителька Горохівського району. За достовірною інформацією видання, йдеться про жінку із села Липа. Окрім того, у п’ятницю, 3 квітня, мерія Володимир-Волинського повідомила, про підтвердження COVID-19 у жительки Володимир-Волинського району. За достовірною інформацією, жінка – з села Підгайці.

Першою ж коронавірус на Волині виявили у 7-річної дівчинки з Гірки Полонки, тоді – у директорки Луцької міської клінічної лікарні.

Після смерті лаболаторні дослідження виявили коронавірус у померлого від серцевого нападу лікаря-гінеколога Волинської обласної клінічної лікарні.

Згодом COVID-19 виявили у семи медиків з відділення реанімації Луцької міської клінічної лікарні. За неофіційною інформацією, одна з інфікованих – з міста Ківерці.

Відомо, до того ж, що у двох пацієнток Луцької міської клінічної лікарні, які були туди госпіталізовані з пневмонією, результати аналізів у суботу, 4 квітня, підтвердили інфікування COVID-19. Їх перевели до Волинської обласної інфекційної лікарні.

У суботу, 4 квітня, стало відомо також про те, що лікар і медична сестра Волинського обласного патологоанатомічного бюро, які робили розтин хворого на коронавірус волинського лікаря-гінеколога, отримали позитивні результати тесту на COVID-19

Ігор Ващенюк наголосив, що з кожним днем поширення коронавірусу виявити першоджерело інфікування буде важче, бо багато людей можуть бути безсимптомно інфіковані, як у випадку з лікарями, які не мають симптомів хвороби, але коронавірусом заражені.

Тож, за його словами, зараз люди повинні максимально дотримуватись карантину, щоб зменшити випадки внутрішнього зараження.

Читайте також: У Луцьку на блокпості затримали чоловіка з наркотиками

Чотири волинських патологоанатоми заразились COVID-19

У Луцьку в патологоанатомів позитивний тест на коронавірус. Вони проводили розтин лікаря-гінеколога, в якого виявили COVID-19. Зазначимо, що ще декілька днів тому підтверджених діагнозів серед патологоанатомів було лише 2.

Про це розповів начальник обласного управління охорони здоров’я Ігор Ващенюк. Медик каже: у 4 волинських патологоанатомів підтвердилися позитивні тести COVID-19. З його слів, нині вони перебувають на самоізоляції.

"На мою думку, це не було пов’язано з тим розтином, яке вони проводили. Тому що там все таки вони мали костюми біозахисту. Вони були екіпіровані і аналізи робили в той самий день, коли вони проводили маніпуляції. Як на мене, інфікування вже було до того. Я думаю, що реально інфікованих відсоток значно вищий, ніж той що в нас є і в більшості молодих людей захворювання протікає безсимптомно. Тому прошарок інфікованих є досить значний. І тому вживаються такі карантинні заходи", – зазначив він.

За період спостереження в області методом ПЛР на виявлення вірусу COVID-19 обласним лабораторним центром обстежено 153 особи. Ігор Ващенюк каже: пік захворюваності може бути на Великодні свята.

Читайте також: У місті на Волині зафіксували перший випадок зараження COVID-19

У Центральному парку Луцька − горить церква християн-євангелістів, один чоловік без свідомості (фото)

У Центральному парку міста Луцька поблизу зоопарку, по вулиці Глушець, 4, горить церква.

Пожежа у церкві християн-євангелістів "Благодать" почалася увечері 6 квітня.

Станом на 20:15 на місці події працюють декілька екіпажів рятувальників, поліція, а також медики, які вже надавали допомогу щонайменше одному чоловікові, якого непритомним винесли з приміщення.

Із церкви викидають меблі та інші речі, аби врятувати їх від вогню.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook