Молоді лучани загинули у страшній аварії на Львівщині; Колишній мажор-начальник митного поста "Луцьк" може стати керівником Чорноморської митниці; У Луцьку в дитини виявили смертельну інфекцію; Усі навколишні ОТГ можуть приєднатися до Луцька; На Волині сина колишнього судді, який "погорів" на хабарі, "відмазали" від покарання − такими були головні події Волині та Луцька у середу, 6 листопада.

Читайте також: У Луцьку на переході "євробляха" на смерть збила молодого чоловіка (фото)

Молоді лучани загинули у страшній аварії на Львівщині

Між селами Стоянів та Сабанівка Радехівського району сталася смертельна аварія, у якій загинули троє жителів міста Луцька.

Як попередньо встановили правоохоронці, на автодорозі "Луцьк-Львів" зіткнулись автомобілі "Шкода Рапід", яким керував 32-річний мешканець міста Луцьк Волинської області та "Сітроен Кроссер", за кермом якого перебував 30-річний житель одного з сіл Кам’янка-Бузького району.

Внаслідок зіткнення водій та двоє пасажирів "Шкоди", мешканці міста Луцьк віком 34 та 38 років, від отриманих травм померли на місці події. Водій "Сітроена" з тілесними ушкодженнями госпіталізований.

Читайте також: Молодий хлопець з Волині загинув у страшній аварії у Німеччині

Колишній мажор-начальник митного поста "Луцьк" може стати керівником Чорноморської митниці

Глава Державної митної служби Максим Нефьодов може призначити в.о. начальника Сумської митниці ДФС Олександра Щуцького керівником Чорноморської митниці.

"Якось тихо і непомітно проходить повз спільноту новина про те, що в.о. начальника Сумської митниці ДФС Олександр Щуцький буде призначений на ту саму посаду до Чорноморської митниці ДМС, що поєднає в собі Херсонську та Миколаївську. Воно і не дивно, що пан Щуцький потрапив до "шортлиста" з 16 керівників, які повинні зареєструвати юридичні особи нових регіональних підрозділів. Він беззаперечно знає, як подати себе – мережа рясніє його фотографіями, які просто створені, щоб рекламувати дорогі елегантні піджаки та коштовні годинники. В його очах – завзятість та доброзичливість, в його позі – впевненість та розслабленість, в його декларації – все записано на дружину, окрім гаража та причепа для катера", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в 2016 році голова Закарпатської обладміністрації Геннадій Москаль відмовлявся брати на посаду керівника обласної митниці Щуцького, який за 4 місяці роботи в ДФС став начальником митного поста "Луцьк" і вже тоді володів "Бентлі" і ще кількома машинами.

Читайте також: "7 із 10 школярів вживають наркотики": медик із Луцька розповів про психотропні речовини

У Луцьку в дитини виявили смертельну інфекцію

Зареєстрували випадок менінгококової інфекції в учня 2 класу однієї з шкіл Луцька, проводяться протиепідемічні заходи, інформує Волинський обласний лабораторний центр.

Захворювання почалося гостро з підвищення температури тіла до понад 39 градусів, головного болю, болю в м’язах, інтоксикації, пізніше на тілі з’явився висип.

Дитину госпіталізували у відділення інтенсивної терапії обласної інфекційної лікарні. У зв’язку з проведеним лікуванням в стані дитини помітна позитивна динаміка.

Лікарі провели епідеміологічне розслідування вогнища менінгококової інфекції в навчальному закладі. Проведені бактеріологічні обстеження підлягаючих контактних за місцем навчання і проживання, організовано консультативний огляд контактних лікарями. Людей зпідозрою на захворювання менінгококовою інфекцією серед контактних не виявили. Організували протиепідемічні заходи з локалізації та ліквідації вогнища інфекції за місцем навчання та проживання. Встановили медичний нагляд.

Читайте також: У Луцьку вантажівка протаранила мінівен (фото)

Усі навколишні ОТГ можуть приєднатися до Луцька

Після нещодавнього приєднання до обласного центру Волині Прилуцької громади, Луцьк продовжуватиме укрупнення. Зокрема, від Волинської обласної державної адміністрації надійшла пропозиція щодо поєднання до Луцької ОТГ ще шести громад.

Про це стало відомо 29 жовтня, під час засідання регіональної робочої групи з підготовки пропозицій щодо адміністративно-територіального устрою базового та субрегіонального рівнів Волинської області.

Згідно з оприлюдненим протоколом до Луцька незабаром можуть долучити такі громади, як: Жидичинська ОТГ Ківерцівського району, Липинська ОТГ (без Дернівської сільської ради), Підгайцівська ОТГ (з Хорлупівською сільською радою), Княгининівська ОТГ, Боратинська ОТГ, Гіркополонківська ОТГ та Заборольська ОТГ Луцького району.

Читайте також: У Луцьку з'явився ще один радник міського голови

На Волині сина колишнього судді, який "погорів" на хабарі, "відмазали" від покарання

Суд "відмазав" від покарання молодика, якого поліція притягувала до відповідальності за двома випадками хуліганства.

Ковельський відділ поліції направив до міськрайонного суду дві справи про притягнення до адміністративної відповідальності за хуліганство місцевого мешканця Богдана Василюка, батько якого – Олег Василюк з грудня 1992 року по липень 2017 року працював суддею Ковельського міськрайонного суду і "погорів" на хабарі.

За даними поліції, 25 серпня 2019 року близько 18:30 Богдан Василюк вчинив хуліганські дії, а саме: кричав, бив битою і ногами по вхідних дверях квартири. На зауваження мешканців порушник не реагував, розбив вікно, чим порушив громадський порядок.

На думку судді Ковельського міськрайонного суду Сергія Панасюка, матеріали поліції не містять доказів того, що дії дебошира "були спрямовані на умисне порушення громадського порядку, натомість очевидно те, що його дії були зумовлені конфліктом з іншою особою". Суддя вказав, що у діях Василюка відсутній склад адміністративного правопорушення, передбачений ст. 173 Кодексу України про адмінправопорушення і закрив провадження у справі.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook