«Партія регіонів» повертається: хто керуватиме нею на Волині, Коли та як перекриватимуть проспект Волі для ремонту, На Волині п'яний чоловік сам себе підпалив, У неділю з Луцька в Гаразджу їздитимуть автобуси кожні 15 хвилин (графік) – такими були головні новини Волині 7 травня.

Читайте також: У Луцьку затримали авто з пасажирами «під кайфом»

«Партія регіонів» повертається: хто керуватиме нею на Волині

Політик, бізнесмен, колишній нардеп та соратник олігарха Ріната Ахметова Борис Колесніков (на фото, – ред.) створює нову політичну силу. Він заявляє, що до неї увійдуть представники різних регіонів, у тому числі й з Волині.

Одним із найімовірніших кандидатів на керівника місцевого осередку є ексочільник Волинського осередку Партії регіонів Олександр Башкаленко.

Чутки про те, що Ахметов і його оточення готуються до організації нової політсили під умовною назвою «Партія регіонів 2.0» ходили давно. Проте у березні і Рінат Ахметов, і Борис Колесніков ці чутки заперечили.

«Ця інформація не відповідає дійсності. Новинського (ще один імовірний хедлайнер політсили – ред.) в цьому році я взагалі не бачив. Мене, крім хокею, бізнесу і доброчинності, поки що більше нічого не цікавить», – цитує Колеснікова.

Але згодом Борис Колесніков це спростування спростував і заявив, що готує новий політичний проєкт.

«Я справді займаюся створенням нового політичного проєкту. Він матиме назву «Україна – наш дім». Його основна ідея – зібрати найкращих людей з усіх сфер: промислового та аграрного сектору, сфери інформаційних технологій, медицини, освіти, соціальної сфери, малого та середнього бізнесу. Ідея створити таку партію у мене виникла давно, бо останнім часом в українській політиці гостро відчувається дефіцит професійних селфмейд-людей і політична сила, над якою я працюю, готова їх запропонувати», – повідомив він.

Читайте також: На Волині на дитячому майданчику травмувався хлопець

За його словами, презентація цієї політичної сили відбудеться протягом наступних 30 днів (тобто наприкінці травня – на початку червня), і вона не буде партією одного регіону.

«У нас є спеціалісти і зі Львова, і з Ужгорода, і з Луцька, і з Вінниці, і з Одеси, і з Харкова, і з Дніпра. З «Опозиційного блоку» у партії поки що немає нікого, а з «Партії регіонів» – кілька людей. Конкретні прізвища ви зможете дізнатись на з’їзді», – зауважив Колесніков.

Хто ж увійде до нової партії, він так і не назвав. Але оскільки Луцьк вже озвучений як один з місцевих центрів партійних осередків, зрозуміло, що робота тут певний час уже триває. Джерела повідомляють, що партійний осередок, найімовірніше, очолить колишній керівник волинських регіоналів Олександр Башкаленко.

Сам він в телефонній розмові з журналістом видання цю інформацію не підтвердив, але й не спростував. Натомість намагався перевести розмову на особисте, мовляв, вступ у будь-яку політсилу – справа особиста, а він зараз є звичайним громадянином, а не публічною особою.

«А ви до всіх телефонуєте і це питаєте? Чи як? Це обов’язково я повинен дати відповідь? Я звідки знаю звідки у вас така інформація? Ви й самі дайте відповідь: достовірна вона чи ні. Я звідки знаю? Чому ви не розказуєте про свої плани на завтра, найближчий місяць, пів року? Яка політика? Це є особисте. Я ж не є державним службовцем... Просто пересічний громадянин. А ви телефонуєте і питаєте. Де тут політика?» – завершив розмову Олександр Башкаленко.

Нагадаємо, Олександр Башкаленко – колишній депутат Волинської обласної ради, працював заступником голови Волинської ОДА, а з 5 лютого 2014 р. по 2 березня 2014 р. був головою Волинської облдержадміністрації. У лютому 2014 року під час подій Майдану його прикували кайданками до сцени. До 2015 року він був головою Волинської обласної організації Партії регіонів. Згодом - головою обласного осередку «Опозиційного блоку». Нині – підприємець.

Коли та як перекриватимуть проспект Волі для ремонту

Тривають підготовчі роботи до перенесення інженерних мереж на проспекті Волі (ділянка від вулиці Шопена до вулиці Сенатора (непарна сторона)).

Тут частково обмежений рух транспортних засобів.

На ділянці від Київського майдану в напрямку до вулиці Сенатора тривають роботи із влаштування паркомісць.

Читайте також: У Луцьку за кермом спіймали п'яного водія: пасажир намагався відкупитися

З 17 травня заплановано частково перекрити рух транспорту почергово по одній смузі на ділянці від Київського майдану до вулиці Шопена. Тут буде проводитися заміна інженерних мереж. Роботи заплановано виконати до 1 липня.

З 1 червня заплановано розпочати заміну дорожнього покриття на проспекті Волі на ділянці від вулиці Шопена до вулиці Сенатора. Під час проведення цих робіт буде дозволено рух лише громадського транспорту. Роботи заплановано виконати до 1 липня.

Відповідно до розроблених схем руху, об’їзд буде здійснюватися вулицями Глушець та Коперника.

На Волині п'яний чоловік сам себе підпалив

На Волині чоловік в стані алкогольного сп'яніння підпалив себе.

Інцидент трапився в селі Залісоче Луцького району. Чоловік близько 29 років з незрозумілих причин облив себе бензином та підпалив.

Після цього сам скинув із себе одяг. На тілі помітні опіки, проте від госпіталізації потерпілий відмовився. У чоловіка присутні ознаки алкогольного сп'яніння.

«Волиньобленерго» змінить адреси прийому клієнтів

З 11 травня Луцька міська філія ПРаТ «Волиньобленерго» більше не прийматиме споживачів за адресою вул. Залізнична, 1.

Тепер усі послуги, що стосуються розподілу електроенергії, лучани та жителі Луцького району можуть отримати в центрах обслуговування клієнтів за адресами:

Читайте також: У Луцьку об'єднають підземелля в Старому місті

  • • вул. Єршова, 4;

  • • вул. Львівська, 150.

Там клієнтам допоможуть з:

  • • приєднанням до електричних мереж;

  • • облаштуванням вузла обліку електричної енергії;

  • • укладенням та переукладення договору про розподіл електроенергії;

  • • розрахунками за перетіканням реактивної енергії;

  • • обслуговуванням приладів обліку.

У неділю з Луцька в Гаразджу їздитимуть автобуси кожні 15 хвилин (графік)

Оприлюднили графік руху автобусів, що будуть здійснювати перевезення пасажирів у Провідну неділю, 9 травня, до кладовища у с.Гаразджа.

Автобуси їздитимуть кожні 15 хвилин за маршрутом «Конякіна (40-й квартал) — Гаразджа» (Конякіна, Гордіюк, Соборності, Молоді, Відродження, Рівненська, с.Гаразджа).

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook