Головні новини Волині 7 вересня: відійшов у Вічність відомий волинський лікар-гінеколог; у Луцьку щомісяця молитимуться за упокоєння полеглих воїнів; стосовно митників волинського поста ДБР проводить розслідування; на Волині діти навчаються у клуні: нова школа на замку; показали, як виглядає нова світлова атракція у луцькому парку – такими були головні події Волині та Луцька у суботу, 7 вересня.

Читайте також: Звільнені з полону українці ступили на рідну землю

Відійшов у Вічність відомий волинський лікар-гінеколог

Пішов із життя відомий на Волині лікар-гінеколог, завідувач гінекологічним відділенням Волинської обласної клінічної лікарні, один із творців Центру репродуктивної медицини на Волині, Заслужений лікар України Валентин Францович Петровський.

Він зокрема зафіксував роки життя свого батька: 1949-2019.

У Луцьку щомісяця молитимуться за упокоєння полеглих воїнів

На Театральному майдані Луцька перед фотостендом "Герої Небесної сотні – Загинули за єдність України" щомісяця молитися за упокоєння полеглих воїнів.

5 вересня таке богослужіння відбулося вже вдруге. Цього разу панахиду відправили військові капелани протоієрей Сергій Коць і священник Сергій Мельничук.

Стосовно митників волинського поста ДБР проводить розслідування

Слідчі теруправління ДБР здійснюють досудове розслідування за фактом можливого сприяння працівниками митного поста "Ягодин" Волинської митниці ДФС у незаконному перевезенні товарів приблизною вартістю 550 000. 

Волинські митники сприяли незаконному перевезенню товарів на 550 тисяч доларів США – ДБР розпочало досудове розслідування.
За попередньою інформацією, поблизу пункту пропуску митного поста Ягодин правоохоронці затримали автомобіль, у якому громадянин намагався провезти на територію України товар без сплати митних платежів.

На Волині діти навчаються у клуні: нова школа на замку

Школярі села Осівці Камінь-Каширського району з нетерпінням чекали 1 вересня. Адже вони мали розпочати навчальний рік у новій просторій школі. Однак дітки сіли за старі парти старої школи. 

Батькам довелося в авральному порядку білити, мити і фарбували класи, щоб хоч якось їх причепурити. Дорослі досі не можуть зрозуміти, чому комфортне приміщення з просторими класами і спортзалом зачинене на замок.

Показали, як виглядає нова світлова атракція у луцькому парку

У Центральному парку імені Лесі Українки встановили нове вуличне освітлення.

"Нова атракція й фотозона нашого парку", – йдеться у дописі.

Як повідомлялося, у луцькому Центральному парку облаштовують нову інсталяцію у вигляді світлового тунелю.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook