Стало відомо чим отруїлися гості в елітному ресторані волинського нардепа, Своє сміття − сусіду: луцький двір потерпає від чужих відходів (Відео), На Сході загинув військовий з Луцька, На волинській митниці вилучили авто через фіктивне нотаріальне доручення – такими були головні новини Волині у четвер, 9 серпня.

Читайте також: На Волині стягнули аліментів на майже 48 мільйонів гривень

Своє сміття − сусіду: луцький двір потерпає від чужих відходів (Відео)

Подвір’я на вулиці Соборності, 42 перетворили у суцільний смітник.

Прямісінько біля дитячого майданчика розмістили понад десяток смітників. Бо мешканці деяких будинків не захотіли, щоб у їхніх дворах стояли контейнери, тому й позносили всі в одне місце. Мешканці цього двору б’ють на сполох і кажуть, що смітники потрібно порозносити по подвір’ях хитрих сусідів, також люди самовільно перекрили в'їзди до багатоповерхівок.

"Власне, тут три будинки, тут ще три будинки, і все, смітника на наш будинок нема. Ці смітники поруч з дитячим майданчиком, коли піднімається вітер все сміття підлітає до гори та застрягає на деревах", − розповідає місцева жителька.

Сміття до цих контейнерів несуть не тільки жителі багатоповерхівок, а й підприємці з Варшавського ринку, також сюди звозять відходи з навколишніх магазинів. 

На Сході загинув військовий з Луцька

Військовослужбовець з Луцька Андрій Єлістратов 1991 року народження загинув у зоні проведення операції Об'єднаних сил, поблизу Попасної. У автомобіль, в якому він перебував, влучила протитанкова ракета.

Як повідомили на сторінці операції Об’єднаних сил, 8 серпня противник 44 рази відкривав вогонь по позиціях наших військ, у тому числі двічі із важкого озброєння. Внаслідок бойових дій один захисник України загинув.

Інцидент трапився вночі, поблизу Попасної, що на Луганщині. Бойовики вистрілили з протитанкової ракети по автомобілю, Андрій загинув миттєво.

На волинській митниці вилучили авто через фіктивне нотаріальне доручення

У пункті пропуску "Устилуг" мешканець Житомира, в’їжджаючи в Україну автомобілем "PEUGEOT 206" польської реєстрації, подав на нього необхідні для митного оформлення документи. Серед інших – нотаріально посвідчене доручення на право користування від нотаріуса Канцелярії нотаріальної міста Вроцлав.

Офіційна відповідь на запит волинських митників з польського боку засвідчила: такого нотаріального доручення не підписувалось і не посвідчувалось, а підпис, розміщений на відтиску іменної печатки пані нотаріуса, їй не належить.

Читайте також: На Волині у відпочивальника згоріла "євробляха"

Стало відомо чим отруїлися гості в елітному ресторані волинського нардепа

ДУ "Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України" інформує, що завершується епідеміологічне розслідування спалаху сальмонельозу, який виник після святкування 28.07.2018 року  весілля в "Садибі на джерелах" Ківерцівського району. З інфекційної лікарні виписано 7 осіб, залишилось на лікуванні ще 3 хворих. Всього захворіло 22 особи, бактеріологічно сальмонельоз підтверджено у 15 осіб.

За результатами лабораторних  досліджень з 20 проб харчових продуктів сальмонелу виявлено в одній пробі (соус – майонез) та бактерії групи кишкової палички з зовнішнього середовища на харчоблоці. Ймовірною причиною захворювань послужили продукти харчування, зокрема, салати заправлені соусом – майонезом.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter