Одіозний настоятель Павло (Лебідь) з Волині заявив, що 9 травня – друга Пасха (відео), Судили директора Волинської обласної філармонії, який преміював дружину на 65 тисяч, На Волині водій Mercedes збив велосипедистку та втік з місця пригоди, У місті на Волині шахраї телефонують мешканцям від імені мера – такими були головні новини Волині 9 травня.

Читайте також: Зеленський нагородив званням «Мати-героїня» майже 150 волинянок

Одіозний настоятель Павло (Лебідь) з Волині заявив, що 9 травня – друга Пасха (відео)

Скандальний намісник Києво-Печерської лаври Павло (Лебідь), життя і діяльність якого тісно пов'язані з Волинню, розповів, наскільки важливе для нього свято 9 травня. Він наголосив, що воно для нього – друга Пасха.

На запитання ведучої Анастасії Даугуле, що для нього означає свято 9 травня, намісник відповів:

«Це день перемоги добра над злом, і цього не потрібно боятися. Якщо ми не пам’ятаємо своєї історії, то ми не люди. У мене постраждав дід, у мене постраждало багато родичів. Для мене це священний день. День перемоги добра над злом – це друга Пасха, яка злилася з великою пасхою Господньою. «Нет больше той любви, чем положить душу свою за други своя», – сказано в Євангелії.

Читайте також: На місці обвалу мосту на трасі «Луцьк-Львів» облаштували пішохідний перехід (фото)

У цей день я служу літургію, йду до Вічного вогню. Я згадую тих людей, які положили своє життя, я дійсно молюсь і благодарю їх, що вони мені дали сьогодні незалежну Україну. Тому горе тим людям, які не пам’ятають своєї історії. А ще більше горе тим, хто її переписує на свій поганий лад».

Судили директора Волинської обласної філармонії, який преміював дружину на 65 тисяч

Директора Волинської обласної філармонії Сергія Єфіменка оштрафували на 3 тисячі 400 гривень за те, що він преміював свою дружину на 65 тисяч гривень..

Як ідеться в постанові, керівник Волинської обласної філармонії з червня 2019 по грудень 2020 року преміював свою дружину, яка працює на посаді режисера-постановника та за сумісництвом є артисткою розмовного жанру, на 65 тисяч гривень. Загалом він виписав чотирнадцять премій.

Відзначимо, що посадовець не повідомив про наявність у нього реального конфлікту інтересів Волинську обласну раду, управління культури з питань релігії та національностей Волинської обласної державної адміністрації або Національне агентство з питань запобігання корупції.

Читайте також: У Луцьку відзначили 76-ту річницю перемоги над нацизмом у Другій світовій війні (фото)

У суді керівник філармонії визнав свою вину, розкаявшись та попросивши суворо його не карати, адже у нього на утриманні троє малолітніх дітей.

Тож суд призначив йому покарання у виді штрафу 200 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 3 тисячі 400 гривень.

На Волині водій Mercedes збив велосипедистку та втік з місця пригоди

Поблизу села Губин, що на Локачинщині, водій чорного Mercedes збив велосипедистку та покинув місце аварії.

Жінку госпіталізували до медичного закладу, туди ж приїхав і винуватець аварії. Ним виявився житель Володимира-Волинського, 2000 року народження.

У лікарні постраждалій надали необхідну медичну допомогу, і виписали додому.

Як повідомили, жінка не має претензій до водія.

У місті на Волині шахраї телефонують мешканцям від імені мера

У Нововолинську активізувалися шахраї, які телефонують мешканцям від імені мера, просять прийти з документами у міську раду, а перед тим здійснити у банку платіж, який начебто повернуть згодом.

Читайте також: Три смерті за добу: де на Волині виявили найбільше нових хворих на коронавірус (статистика)

Про це повідомив міський голова Борис Карпус.

«Друзі, не ведіться на обман. Ні я, ні працівники виконавчого комітету не займаються оформленням документів чи купівлею нерухомості на робочому місці.

Якщо до вас зателефонують і запропонують подібне, відразу звертайтеся в поліцію і пишіть мені і особисті повідомлення!» – попросив мер.

Також він навів номери телефонів, з яких уже телефонували шахраї жителям Нововолинська: 0987350394, 0989271470.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook