Скандальна екс-секретар Луцькради може стати нардепом восени

Нардеп від партії "Самопомоч" Андрій Журжій написав заяву на складання повноважень, таким чином депутат Луцькради Юлія Вусенко, яка є наступною у списку цієї політичної сили, може зайняти його місце.

Заяву Журжія оприлюднило об'єднання "Самопоміч".

У коментарі Вусенко пояснила, що рішення про дострокове припинення повноважень народного депутата приймається більшістю від складу Верховної Ради у десятиденний строк за поданням комітету, до компетенції якого входять питання депутатської етики. 

Окрім того, Вусенко нагадала, що Рада прийде з "канікул" на початку вересня. Тож, ймовірно, питання щодо складання повноважень Журжієм розглядатимуть вже восени.

Читайте також: Головні новини Волині 19 липня:У Луцькому районі закривавлений пес увірвався в дитячий табір; У Луцьку змінилась вартість проїзду в громадському транспорті

Маленькому волинянину потрібно 6 тисяч доларів для хіміотерапії (5 фото)

Стан маленького Романа зараз стабільний, але через місяць йому необхідна хіміотерапія, для якої потрібно близько 6 тисяч доларів.

"В нас і радість, і сльози, пишу і плачу. Сьогодні ми оплатили цей курс хіміотерапії, рахунки і чеки надаю, курс 4.6 ТЛ = 1 Дол, і готівкою 815 Дол за житло. І нам виставили рахунок ще на 6 курсів хіміотерапії, це рахунок на основні витрати, якщо щось піде не так, чи потрібно буде додаткове лікування, рахунок буде більшим. Дуже шкода, що я нічим не можу допомогти сину, навіть грошей немаємо, щоб провести йому лікування.

Знову і знову мушу припадати на колінах, просити, не для себе, для сина, повірте, ми не тратимо кошти на нові айфони, на відпочинок, ремонт в квартирі не закінчений, ми всі сили і кошти вкладаємо в лікування.

Будь ласка, поширюйте дописи, моліться, і ми з всім справимось. Дякуємо , що ви у нас є.".

Допомогу на лікування можна перерахувати на картку ПриватБанку 5168757319064871 Юрій Гальчик (тато хлопчика).

Читайте також: У Луцьку врятували потопаючу людину на річці Стир

Лучани викрили шахраїв-псевдоблагодійників на вулицях міста

З Києва до Луцька завітала шахрайська схема: псевдоблагодійники, які збирають кошти для людей у важкому стані, згодом просто ділять між собою гроші кинуті довірливими громадянами.

"Розповсюджуйте. Знайомтесь лохотрон чи бізнес на шахрайстві, що прийшов до нас зі столиці.

Не кидайте людям в скриньки гроші, як не знаєте що то за організація. Документи у них готові на всі випадки життя. Не ведіться на документи. Це в комплекс лохотрону і входять ці документи.

Вже п'ятий рік працює Луцьком фонд "ДИТЯЧІ МРІЇ". Працюють центр Лесі Українки старий ринок, Автостанція, Пакко Ковельська.

Це шахраї, які наймають підлітків, ін'єкційних наркоманів і безробітних, які під виглядом волонтерів збирають гроші у довірливих громадян. Потім все ділять – часину псевдоволонтеру, частину місцевому босу, частину на керівників. Дитині, яка не факт що взагалі жива (збирають гроші на інші області ) комбінація із трьох пальців.

Читайте також: На Волині затримали двох неповнолітніх нелегалів

Камінь-Каширщина може стати меншою через саботування децентралізації місцевою владою

Камінь-Каширщина може стати меншою через зволікання місцевої влади з децентралізацією. Тойкутська сільська рада, що на Ковельщині, має намір створити об'єднану територіальну громаду залучивши дві сільради з Камінь-Каширського району – Стобихівську та Карасинську.

Однак на шляху реформаторів є кілька перепон. Зокрема, Тойкутська сільрада є так званою "білою плямою" у Перспективному плані розвитку територій області. Тобто, її виникнення не було передбачене експертами, повідомляє Волинське регіональне відділення Асоціації міст України. 

Втім фахівці з децентралізації на Волині після дослідження та розрахунків повідомили голові Тойкутської сільради, що вона цілком може забезпечувати себе і розвиватись при об'єднанні з Карасинською, Доротищенською і Стобихівською сільрадами. Головою нової ОТГ може стати очільник Ковельської райради Андрій Броїло.

Відтак дві сільради з Камінь-Каширського району можуть відійти до Ковельщини, а саме до ОТГ з центром у Тойкуті.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter