Начальник управління охорони здоров’я Волинської ОДА Ігор Ващенюк прокоментував інформацію про арешт майна у рамках кримінального провадження відкритого за статтями – підробка документів та зловживання службовим становищем.

Читайте також: Конвоїр, який допоміг волинському "шлюбному" аферисту втекти, сам втрапив за ґрати

Про це йдеться у сюжеті ТРК Аверс.

Так, правоохоронці звинувачують Ігоря Ващенюка та Марію Адамчук у розтраті державних коштів за придбання для волинських лікарень двох нових ангіографів, а це – майже 4 мільйони гривень за кожен.

"Я вважаю, це нормальна справа, тому що сума велика і увага і громадськості і правоохоронних органів є досить велика, то як на мене – це можна було зробити і без провадження, тому що вся наша документація, всі наші торги є відкриті і ангіограми ми купили напевно найдешевше і я таких цін і не бачив в системі Prozorro", – заявив Ващенюк.

Читайте також: Обшуки у Волинській поліції: посадовці "наремонтували" собі в кишеню 3 мільйони гривень (фото, деталі)

"Як сказав Ігор Степанович, правильно – це бюджетні кошти, тут немає нічого дивного, що працівники СБУ ОЗЕ ведуть справу, це є абсолютно нормально. Єдине, що ми їм надали всі документи, які показують як ми маємо працювати, за якими правилами", – розповіла  консультант з управління субпроектом "Вдосконалення медичної допомоги хворим з хворобами системи кровообігу у Волинській області" Марія Адамчук.

Основною причиною відкриття кримінального провадження є те, що у Волинському управлінні охорони здоров’я не дотримались вимог 955 постанови кабміну про заходи стабілізації цін на лікарські засоби та медичні вироби, а саме придбали ангіографи із націнкою у 45%, що в грошовому еквіваленті  становить майже 4 мільйони гривень за один, при допустимих 10%. Проте кажуть – медобладнання закупили за кошти світового банку, а отже українського законодавства вони дотримуватись не зобов’язані, а порядок ведення субпроекту регламентує саме світовий банк.

Детальніше у сюжеті:

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter