У понеділок, 2 вересня, відбулося перше засідання нового уряду під керівництвом прем’єр-міністра Олексія Гончарука. Перед цим президент Володимир Зеленський зустрівся з членами Кабінету міністрів і керівництвом силового блоку.

Читайте також: Органам держвлади з 1 жовтня заборонять паперовий документообіг

На брифінгу за підсумками засідання Кабміну Гончарук пояснив, чому відтепер засідання будуть закритими для журналістів, повідомляє "Страна".

За його словами, перше засідання було підготовчим. 

Також домовилися, що (засідання) переходить на "цифру" – "сподіваюся, до 1 жовтня вдасться відмовитися від паперового документообігу", – зазначив прем’єр-міністр.

Крім того, за його словами, було вирішено ліквідувати економічний підрозділ Національної поліції.

"Прийняли рішення про ліквідацію економічного відділу МВС – УБЕЗ. Але це недороблена робота. Це перший символічний крок, щоб дати сигнал бізнесу, що в їх роботу втручатися не будуть", – сказав Гончарук.

Також прем’єр прокоментував, яким чином зростання української економіки за п’ять років складе мінімум 40%.

Читайте також: Повідомили, коли Кабмін збереться на перше робоче засідання

"У нас є сектори, які заслуговують особливої уваги – ІТ, сільське господарство. Ми вважаємо, що всім цим буде займатися міністерство економіки. Друге рішення: об’єднання екології та енергетики. У світі вектор: енергію потрібно виробляти так, щоб екологія мінімально страждала. Ще одна причина: нам потрібно об’єднати дані, що стосуються природних ресурсів. Ми хочемо, щоб все це можна було подивитися на одній карті – землю, водойми. За це буде відповідати одна людина. У той же час міністерства не витесані, але ми змінимо…", – заявив Гончарук.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook