Компанія Google підтвердила, що у деяких випадках відстежує місце розташування користувачів, навіть якщо відповідна функція відключена в налаштуваннях сервісу "Історія місцевості".

Читайте також: Google відмовився співпрацювати з Пентагоном

Оновлена інформація з’явилася в четвер, 16 серпня, на довідковій сторінці Google, повідомляє "СВІДОК".

Раніше на довідковій сторінці "Історії розташування" говорилося, що при відключенні цієї функції інформація про "місця, куди ви прямуєте, більше не буде зберігатися". Проте довідка змінилася після публікації розслідування AP. Тепер на сторінці говориться, що параметр не впливає на інші програми, які запитують геолокацію.

Крім того, в Google визнали, що деякі дані про місцезнаходження можуть зберігатися в рамках активності на інших сервісах, наприклад, у "Пошуку" або "Картах".

Читайте також: "Google Maps" почне повноцінно підтримувати українську мову

Раніше журналісти AP з’ясували, що деякі програми Google продовжують записувати інформацію про місцезнаходження, навіть якщо користувач відключив відповідну функцію. Так, дані зберігаються, коли відкрито програму "Карти". Крім того, автоматичне відстеження місцевого прогнозу погоди на телефоні з операційною системою Android також зберігає розташування користувачів.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter