Російський Південний федеральний університет поскаржився в Google на свого "видатного випускника" вбивцю Андрія Чикатила.

Читайте також: У Москві затримали опозиціонера Навального

При введенні запиту в Goоgle "видатні випускники Ростовського державного університету" пошукова система серед інших варіантів пропонує ім’я серійного маніяка Андрія Чикатила, передає Народна правда.

Як випливає з прес-релізу університету, Чикатило проходив заочне навчання на філологічному факультеті закладу. Але в університеті вважають, що злочинець ніяк не може бути «видатним випускником».

У Google пояснювали казус некоректним перекладом назви розділу на російську мову. В англомовній версії пошуковика розділ називається "знамениті люди, які пов’язані з університетом", а в російській версії з’являється слово "видатні".

Читайте також: У Бельгії знайшли дві тонни кокаїну з логотипом "Єдиної Росії"

Слід зазначити, що разом зі знаменитим злочинцем в розділ пошуковика потрапили такі особистості, як письменник Олександр Солженіцин, математик Віктор Глушков, телеведуча Вікторія Лопирьова.

Чикатило став відомий тим, що в період 1978-1990 років скоїв 53 вбивства дітей та повнолітніх жінок. У 1994 році він був розстріляний за вироком суду.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter