24 листопада в Одесі сталася надзвичайна подія. У поліцію із заявою про викрадення її молодшої дочки звернулася жінка. Вже за кілька годин правоохоронці з’ясували, що 7-місячну дитину підкинули в одну із лікарень міста.

Читайте також: Чоловік вбив свою дружину на очах у 7-річної доньки

Про це повідомляє відділ комунікації поліції в Одеській області, повідомляє Твій портал з посиланням на Українську Службу Інформації.

Як з'ясувалося в подальшому, 22-річна горе-мати з Харківської області сама підкинула дівчинку в лікарню. Близько місяця тому жителька м. Ізюм приїхала до Одеси нібито на обстеження з двома малолітніми дітьми. Старшій дитині було 2,8, молодшій – півроку.

Мати переконала себе, що її молодша дочка нібито невиліковно хвора, і, не маючи грошей на лікування, вона вирішила її підкинути до одеської лікарні. Щоб виправдатися перед рідними, які не схвалили б дій горе-матері, вона вирішила забезпечити собі алібі історією з "викраденням" в Одесі.

Вона подзвонила в одеську поліцію і схвильовано розповіла про те, що її дочку вкрали з коляскою. Нібито вона, будучи на залізничному вокзалі, відволіклася на старшу дитину, а коли повернулася – коляски вже не було.

На пошуки 7-місячної дівчинки підняли загони поліції і волонтерів. Копи продивлялися камери відеоспостереження і опитували свідків. В цей же час надійшла інформація, що годиною раніше до однієї з лікарень Суворовського району підкинули немовля з запискою. Один з очевидців надав поліції детальний опис матері дитини та розповів, що та просила у нього аркуш паперу і ручку.

Читайте також: П'яний водій збив вагітну жінку з 2-річною дитиною

Зіставивши ці два факти, поліцейські розплутали історію з "викраденням". Мати нібито вкраденої дівчинки заповнила на дитину і себе анкету. Правда, намагаючись заплутати сліди, записала недостовірну інформацію. Після дзвінка в поліцію про "викрадення" жінка збиралася їхати до Харкова.

У неї вже був на руках квиток на поїзд. Нині 7-річна дитина знаходиться в лікарні під наглядом, її життю нічого не загрожує. Подальшу долю дівчинки вирішать фахівці служби у справах дітей Харківської ОДА. Відносно матері складено два адміністративних протоколи за ст. 183 (свідомо не правдивий виклик спецслужб) і ст.184 (невиконання батьками своїх обов'язків по вихованню дітей) КУпАП.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter