У волинянки, яка зловживала спиртними напоями, вилучили сина. Жінка не забезпечила для дитини елементарних побутових потреб.

Читайте також: У Луцьку з вікна будинку випала жінка

Про це у соціальній мережі Facebook написала начальник сектору ювенальної превенції ГУНП у Волинській області Інна Остапович.

За інформацією пані Остапович, поліцейські у Шацькому районі відлучили від матері 16-річного сина, адже проживання вдома було небезпечним для його здоров'я і морального виховання.

 

Читайте також: У засніжених Карпатах рятували групу дітей, які в палатках чекали на допомогу

Матір неповнолітнього неодноразово притягувалася до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 184 КУпАП, ч. 3 ст. 184 КУпАП, адже систематично зловживала алкогольними напоями, не забезпечувала сина належними умовами проживання та виховання. Через відсутність засобів для існування в травні 2018 року неповнолітній вчинив незаконне проникнення в чуже приміщення з метою переночівлі та перегляду телепередач. 

Читайте також: Українські школи зможуть самостійно обирати мову навчання

18 червня 2018 року на час перевірки дитини за місцем проживання в квартирному приміщенні виявлено повторність правопорушень з боку матері: відсутні належні засоби для існування, немає підлоги, продуктів харчування, засобів гігієни, не дотримано жодних санітарних норм (розкладання великої кількості сміття в сміттєвих пакетах, велика кількість пляшок з-під алкоголю, рештків від тютюнових виробів, що розкидані на підлозі по кімнатах). Матір зранку в п'яному вигляді не знає, де перебуває на час перевірки її син та де перебував останній в нічний час.

Читайте також: Володимирчанці хочуть присвоїти почесне звання "Мати-героїня"

Матір неповнолітнього притягнуто до адміністративної відповідальності за ч. 2 ст. 184 КУпАП. Дитину тимчасово поміщено до притулку для дітей в місто Рожище. На даний час з неповнолітнім працюють психологи, вирішується питання про направлення дитини на час літнього сезону на оздоровлення. "Горе"-матері надано час для усунення причин, які перешкоджали належному проживанню та вихованню сина.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter