Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман 22 травня на засіданні Кабінету Міністрів оголосив про свій відхід з посади. Він додав, що сьогодні ж передасть заяву про відставку до Верховної Ради. 

Читайте також: Гройсман йде у відставку, щоб підставити Зеленського: в чому полягає план

"Всі ви знаєте, що я раніше заявляв про свою відставку, після перемоги на виборах президента Зеленського. Сьогодні ж моя заява буде передана до Верховної Ради.

Ви все знаєте, я ніколи не тримався за крісла і посади. Для мене Україна не просто точка на карті. Це прекрасна країна з 45-мільйонним населенням.

У мене є своє бачення майбутнього країни, і я готовий робити все для процвітання України ", – звернувся до міністрів на початку засідання Володимир Гройсман.

Читайте також: Зеленський офіційно розпустив Верховну Раду і призначив вибори – Указ Президента

Відзначимо, що у порядку денному позачергового засідання Верховної Ради немає пункту про розгляд відставки прем'єра Гройсмана. Втім це питання, швидше за все, буде взяте народними депутатами до розгляду.

До речі, парламент збереться 22 травня о 12:00 на позачергове засідання, щоб прийняти ряд важливих рішень, зокрема щодо зміни виборчого законодавства.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook