Прем’єр-міністр Володимир Гройсман вважає, що проблема корупції в Україні перебільшена і використовується ворогами для дестабілізації держави.

Читайте також: Гройсман продав власній дружині підприємство за 8 мільйонів гривень

Про це голова уряду заявив в інтерв’ю грузинському "Forbes", яке він поширив у Facebook.

"Багато наших ворогів зацікавлені в дестабілізації України, і вони завжди висувають проблему корупції в нашій країні. Вони постійно повторюють, що корупція дуже поширена… І я вважаю, що це перебільшено", – сказав Гройсман.

На думку прем’єра, ця проблема висвітлюється у найбільш негативному світлі, для того, "щоб Україна, разом з її населенням у 40 мільйонів людей виглядали погано".

Крім того, Гройсман зазначив, що у значній кількості сфер корупція начебто вже поборена.

"Список сфер, де процвітала корупція, очевидно скорочується", – сказав він.

Зокрема, серед галузей з повністю знищеною корупцією, голова уряду навів держзакупівлі, продаж природнього газу, закупівлі ліків.

Значними досягненнями в боротьбі з корупцією Гройман назвав введення в експлуатацію системи Інтернет-закупівель "Prozorro", децентралізацію бюджету, зрівняння державної та комерційної ставки на газ, купівлю ліків за допомогою міжнародних організацій.

Читайте також: Українців вразила зарплата Гройсмана

На запитання журналіста стосовно того, чи дійсно прем’єр вважає корупцію побореною, Гройсман відповів, що вона лишилась в "правоохоронних органах, судах, органах, що видають дозволи та ліцензії, а також в державних установах, що надають різні послуги". При цьому він не уточнив, які саме послуги мав на увазі.

"Тому надзвичайно важливо забезпечити успішну приватизацію. В рамках поточних реформ минулої осені ми прийняли необхідне законодавство про приватизацію", – додав очільник Кабміну.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook