До участі в інвестиційному бізнес-форумі у Луцьку 21 вересня зголосилися представники низки закордонних інвесторів, проте раніше заявлений на форумі прем'єр-міністр Володимир Гройсман відмінив свою участь.

Читайте також: Назвали найбільші перешкоди інвестування в Україну

Про це Під Прицілом стало відомо з власних джерел.

Про інвестиційний бізнес-форум "Волинь-інвест 2018" поінформував виконувач обов’язків директора департаменту економіки та європейської інтеграції ОДА Андрій Ткачук. Саме з його слів, попередньо участь у заході спочатку підтвердив прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

На форумі очікують інвесторів з Китаю, не лише надзвичайного та повноважного посла цієї країни, а й президента Українсько-китайської торгової асоціації, меморандум про співпрацю з якою планує підписати облдержадміністрація.

Широко залучатимуть нідерландську делегацію, представники якої раніше здійснювали дослідження Волині відповідно до вимог експорту та створювали каталог сільськогосподарських підприємств області англійською мовою.Участь підтвердив почесний консул Королівства Нідерланди у Львові.

Читайте також: "Завершіть ремонт "дороги смерті": Волинський нардеп звернувся до Гройсмана

Прибудуть також інвестори з Індонезії, Азербайджану та Ірану. Представники Ірану зацікавлені в розміщенні логістичних зернових комплексів, хочуть реалізовувати свою сільгосппродукцію.

На запрошення відгукнулися і представники Норвегії. Представники торгової палати Норвегії мають пропозиції щодо енергоефективності та сонячної енергії.

Підтвердили участь у заході голова торгово-промислової палати України Геннадій Чижиков, перший заступник міністра аграрної політики Максим Мартинюк, який презентуватиме низку проектів, запланованих на 2019 рік. Відбудеться також презентація туристичного потенціалу Луцька. Під час сільськогосподарської панелі форуму йтиметься про заморожені ягоди та гриби. Презентуватимуть також успішні волинські підприємства.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter