Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман погодив призначення нового генерального директора ДП "Первомайськвугілля", яке навесні в результаті техногенної катастрофи на шахті "Золоте" опинилося під загрозою зникнення.

Читайте також: Гройсман заговорив про підвищення зарплат

Про це повідомило джерело в Міністерстві енергетики та вугільної промисловості України, зазначивши, що попередній в.о. гендиректора Артур Мірумян був відсторонений наказом міністра енергетики Ігоря Насалика від 7 серпня 2018 р. За його словами, новий керівник буде представлений трудовому колективу після підписання відповідного наказу, пише "Gazeta. ua".

Причиною відставки Мірутяна послужила його неефективна робота по усуненню наслідків НП на шахті "Золоте" і нецільове використання понад 131 млн грн бюджетних коштів. Як заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука, ці гроші були виділені на проведення робіт з водовідведення та закупівлю обладнання, а саме 6 спеціальних насосів, які виробляє єдиний в Україні завод "Южгідромаш".

Пізніше з'ясувалося, що обладнання завод не продавав, а замість нових насосів на шахту була поставлена техніка невідомого походження.

"Щодо цього інциденту було порушено кримінальну справу стосовно Мірутяна і зараз ним займаються слідчі органи", – повідомило джерело і додало: "Гройсман залишився вкрай незадоволений цією ситуацією і використанням коштів, які Кабмін виділив на запобігання техногенної катастрофи".

Читайте також: "Ми вас захистимо і не дамо в образу", – Гройсман заступився за мітингуючих "євробляхарів"

Крім того, як зазначило джерело, прем'єр вирішив взяти під особистий контроль ситуацію у вугільній галузі.

"Це неприпустимо, щоб людям на шахтах місяцями не платили зарплати, в той час як корупціонери займаються розпилюванням держкоштів", – зазначив він.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter