Уряд і правоохоронні відомства розробили план дій, спрямований на ефективну боротьбу з контрабандою і тіньовими схемами на митниці.

Читайте також: Контрабанду через Волинську митницю перевозять у меблях

Про це заявив прем’єр-міністр Володимир Гройсман після наради із силовиками в понеділок, 18 червня, повідомляє Урядовий портал.

"Сьогодні провели спільну нараду з генеральним прокурором, міністром внутрішніх справ, керівниками НАБУ і САП, ДФС, СБУ. Тема на порядку денному – ефективна боротьба з контрабандою та тіньовими схемами на митниці. У минулому році всі наші зусилля, які ми направили на детінізацію роботи митниці, дали додатково в бюджет 70 млрд грн. Переконаний, що десятки мільярдів ще в кишенях тіньовиків – тих, хто займається схемами, кришує контрабанду. Розуміємо, що там гуляють великі рибини, яких треба зловити і навести порядок", – сказав Гройсман.

Прем’єр запевнив, що весь силовий блок продемонстрував "повну готовність і рішучість боротьби з контрабандою", адже існування такого явища впливає на розвиток економіки, руйнує промисловість.

Читайте також: Що дала Україні боротьба з тіньовими схемами на митниці

"Наше об’єднання дозволить нам жорстко карати всіх тих, хто має відношення до контрабанди. Будемо знищувати тіньові схеми і залучати кожну гривню до бюджету. План у нас готовий. Ми представляємо його. Але попереджаю всіх уже: стережіться і починайте служити державі. Кожна гривня має бути в бюджеті. Це принципово важливо і для мене як прем’єр-міністра, і для всіх учасників сьогоднішньої координаційної наради", – наголосив Гройсман.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter