Проект закону "Про загальну середню освіту", який Міністерство освіти і науки України має внести в парламент, передбачає положення про те, що всі працівники пенсійного віку, незалежно від того, вчитель це чи директор, переводяться на контрактну форму.

Читайте також: В Україні школярам зменшили канікули

Це означає, що з ними щоразу переукладатимуть контракт. Про це в інтерв′ю Українській правді розповіла очільниця освітнього міністерства Лілія Гриневич.

"Є старші викладачі-пенсіонери, які в 70 активно працюють, а є такі, що вже не здатні працювати… Тоді вони відпрацювали контракт – і його далі можуть не продовжити", – зазначила вона.

"Має бути все чітко прописано в контракті: як людина проводить навчальний процес, чи володіє сучасними методиками навчання, чи в неї хороша результативність роботи з учнями… Якщо педагог може пропускати уроки, бути на заняттях бездіяльним, є прояви знущання над дітьми – є підстави розірвати контракт", – додала Гриневич.

Читайте також: У луцькому ліцеї №3 відкриють клас для особливих діток

Із її слів, тривалість контракту визначатиме директор школи. Може бути на рік, а може на 5. Він бачить, як вчитель працює.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter