Системний тиск Олександра Савченка на Волинську обласну раду, яка насмілилася прийняти обласний бюджет на 2019 рік не на догоду голові Волинської облдержадміністрації, набирає нових обертів і давно перейшов будь-які межі здорового глузду.

Читайте також: Брови, стоматолог, басейн: чим займається асистентка голови Волинської ОДА на державній службі (відео)

Про це повідомляє ВО "Свобода" Волинь у facebook.

Далі подаємо текст без змін:

"Черговим абсурдним і алогічним кроком стала нікчемна заява Олександра Савченка від 04.02.2019 року нібито про порушення службовими особами обласної ради бюджетного законодавства, зареєстрована в Журналі єдиного обліку Луцького ВП ГУНП у Волинській області №6478 від 27.02.2019.

Про ницість і нікчемність такої заяви "губернатора" Савченка свідчить хоча б той факт, що відомості за його заявою, яка датована 04.02.2019 року, згідно зі ст. 214 КПК України, мали би бути внесені в Єдиний реєстр досудових розслідувань протягом 24-х годин після виявлення відповідного факту. Проте відповідний запис в ЄРДР з’явився лише 27 лютого 2019 року, тобто на 24-й день після цієї дати.

Імовірно, ця нікчемна за змістом і суттю заява довго "ходила" по владних кабінетах, бо ніхто не міг придумати, що з нею робити, аби "не образити" "губернатора". І лише після тривалих "поневірянь" відомості за нею таки внесли до ЄРДР, скоріше всього, після грубого втручання і тиску самого Олександра Савченка. До того ж, як видно з відповідного запису, відомості в ЄРДР внесені не проти конкретної особи, а за фактом надходження заяви.

Для нас очевидно: не маючи інших методів впливу на депутатів обласної ради, Олександр Савченко вдається до суто "мєнтовських" методів "нагинання" та розправи з неугодними часів президентства Кучми-Януковича, які, так видається, ментально назавжди засіли в його голові. Тому, мабуть, і продукує численні нікчемні заяви в правоохоронні та судові органи – чи то від себе особисто, чи від підлеглих чиновників із департаменту фінансів, департаменту охорони здоров’я тощо.

Із цього приводу заявляємо: ні фракцію ВО "Свобода", ні інших депутатів обласної ради, з якими "Свобода" несе солідарну відповідальність за прийняті рішення, не зупинять ні тиск, ні погрози, ні залякування. Наша позиція – тверда і послідовна: перш за все – інтереси Волинської громади, а не ментально віджилих чиновників від президентської вертикалі влади.

Волинська обласна організація ВО "Свобода" розцінює такі дії голови ОДА як намагання Олександра Савченка уникнути відповідальності за очевидні наслідки "блокування" бюджету і перекласти вину за це на інших. Розуміючи, що за такі свої дії йому рано чи пізно доведеться нести відповідальність, "губернатор" намагається змістити акценти, відтермінувати настання цієї відповідальності та перекласти вину за порушення бюджетного законодавства "з хворої голови на здорову".

Читайте також: До сотні тисяч гривень зарплати в місяць та щедрі "матеріальні": на скільки збагатився голова Волинської ОДА Савченко та його помічники у 2018 році

Разом із тим, окремі інтернет-видання синхронно з неадекватними діями Олександра Савченка розпочали дифамаційну кампанію щодо першого заступника голови обласної ради, члена ВО "Свобода" Олександра Пирожика, якого дехто, нехтуючи принципами презумпції невинуватості, почав прямо звинувачувати в "криміналі", за який "можуть посадити"…

Звертаємося до представників ЗМІ уважно вчитуватись у зміст документів і не продукувати "фейкових" заголовків або ж збочених висновків, які можуть бути розцінені як спроби дискредитації особи чи завдати шкоди її честі, гідності та діловій репутації. У документі ніде не фігурують ні прізвища, ні посади службовців, щодо яких "губернатор" вимагає провести розслідування. Закликаємо ЗМІ не підігрувати чиїмось політичним амбіціям і не зміщувати акцентів, які порушують загальноприйняті журналістські стандарти".