14 березня 2019 року Петро Порошенко у рамках свого передвиборного туру завітав до Волинської області. Він проігнорував лучан та з'їзд лісівників, які півдня чекали його приїзду, і одразу вирушив до Ковеля. У райцентрі на нього кілька годин на вулиці чекала звезена автобусами "лояльна публіка" та містяни.

Місто із самого ранку традиційно заполонили провохоронці із різних структур. На мітингу президента вони пильно стежили, аби не відбувалось ніяких провокацій. До речі, провокаціями у поліції та охороні Гаранта наразі прийнято вважати будь-які незручні запитання. Дозволяється лише вихваляти Петра Порошенка та цілувати йому руки.

Втім на виступ чинного президента завітали ковельчани, які хотіли почути від глави держави відповіді на актуальні питання. Зокрема, мова про розкрадання оборонного бюджету країни в час війни бізнес-партнерами Петра Порошенка – Олегом та Ігорем Свинарчуками-Гладковськими.

Читайте також: Мліли люди, падали стяги, сутички та "особливі" шанувальники: що сталося під час приїзду Порошенка у Ковель (відео)

Виявилось, що за "провокаторами" зі "зрадницькими плакатами" окрім правоохоронців стежать і "тітушки". Або ж як зараз їх називають у мережі – "ПеТушки" (похідне від імені Петра Порошенка,-ред).

Якщо ж поліція під прицілами камер та телефонів не хотіла братись за брудну справу і безпідставно – лише за плакати – атакувати ковельчан, то "тітушки" з радістю вступали в дію, адже для цього їх і зібрали.

Бригадою борців з противниками Порошенка, або ж просто "петушками", стали місцеві спортсмени, які займаються бойовими мистецтвами. Молодики виявились навіть досить відомими у спортивних колах персонами, адже неодноразово вигравали турніри та змагання.

Читайте також: Ідентифікували "тітушок", які застосовували силу проти мітингарів у Ковелі

Втім непроста доля українських "Конорів МакГрегорів" змусила їх продати свою професійну честь та гідність за "30 срібняків" і піти боротись зі співгромадянами, застосовуючи первісну фізичну силу, а не цивілізований діалог та переконання.

Хлопці пішли на необдуманий крок. Справа в тому, що багато українських боксерів, кікбоксерів, бійців ММА та представників подібних видів спорту мають хороші досягнення навіть на міжнародній арені. Але в Україні Петро Порошенко після Революції Гідності так і не посприяв створенню для вітчизняних спортсменів сприятливого клімату. Всі досягнення навіть цих "тітушок" залишились в країні непоміченими. Титуловані хлопці змушені їздити по заробітках і шукати будь-які  можливості отримати кошти.

На мітингу Петра Порошенка команда президента платила по 50 доларів на годину кожному "петушку", який готовий переступити через себе і нападати на ні в чому не винних співгромадян. Звісно ж, спортсмени погодились на таку щедрість від Гаранта. Однак спершу вони мали поставити собі запитання "Чому я не можу в своїй країні жити заможно, надалі займаючись спортом?", "Чому моїй країні наплювати на те, що я прославляю її на міжнародних змаганнях своїми перемогами?", "А чому ці люди проти Порошенка?". Тільки розібравшись в цьому, варто було приймати рішення.

Найцікавіше, що на мітингу Петра Порошенка був присутній голова Волинської ОДА Олександр Савченко. Він спокійно споглядав за тим, що робиться у натовпі: як "петушки" нападають на українців, які не чинять жодних протизаконних чи аморальних дій, а лише мирно висловлюють свою позицію. Колишній міліціонер мав би згадати про честь мундира і схаменутись. Але у губернатора інші пріоритети...

Читайте також: Губернатор Волині Савченко незаконно агітував бюджетників у робочий час

До речі, у грудні 2018 року Олександр Савченко звинуватив своїх політичних опонентів у використанні "тітушок" і заявив "При мені ті тушок не буде!". Втім ці обіцянки, як і решта слів губернатора, виявились лиш порожнім звуком. 

Олександр Савченко вже привчив волинян до того, що він пустомеля, адже не відповідає за свої слова і не дотримується обіцянок. Він робить лиш те, що йому накажуть у Адміністрації Президента, аби забезпечити Петру Порошенку хоч якісь крихти підтримки на виборах-2019. На розвиток та життя Волині йому, на жаль, наплювати.

У результаті маємо ситуацію, коли на очах президента України і голови Волинської ОДА група найманих ними ж бійців атакують людей за банальні плакати. Правоохоронці в цей час просто спостергіають зі сторони.

Йшов 5-й рік президентства Порошенка...

Віталій Іщук

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook