Агітація у робочий час. Голова Волинської обласної державної адміністрації Олександр Савченко зустрівся із громадою міста Ківерці. Дерслужбовець агітував людей голосувати за чинного президента України Петра Порошенка. Однак, як тільки у приміщенні зявилася преса, змінив тему розмови. 

Читайте також: Савченку, після правління Гунчика, залишилися 3% підтримки Порошенка, фікус та кабінет

Місто Ківерці. Звичайний робочий день. На годиннику о пів на пяту вечора. Та у районному будинку культури людно. Напевно якийсь концерт чи вистава подумали ви? Ні. Як пояснили люди, зустріч із представником президента України. Головою Волинської ОДА – Олександром Савченком.

Зустріч із ківерцівською громадою була запланована заздалегідь. Однак про неї знали не усі, а тільки бюджетники. Губернатор Волині почав натякати людям на підтримку одного із кандидатів у президенти. 

Читайте також: Губернатор Волині Савченко заявив, що його посада непотрібна в державі

Дивно те, що губернатор Волині у робочий час має такі важливі справи – агітувати за чинного президента. Він розповідає про те, який в Україні хороший президент, про  армію, мову, віру, Томос і так далі.

Ні слова про розкрадання в оборонній сфері, про мізерні пенсії та зарплати. При вході у будинок культури агітаційні банери і газети з антирекламою інших кандидатів. Найцікавіше те, що все це відбувається у робочий час Олександра Савченка. А законом заборонено в робочий час державному службовцю займатися агітацією за будь-якого кандидата в передвиборний період.

Юристи зазначаються, що це є порушенням закону. Але можемо бачити, що закони діють не для всіх. Коли на захід завітали журналісти, організатори заметушилися, а сам пан Савченко зрозумівши, що його знімає камера, почав розповідати громаді про рибу, овочі та величний український народ.

Також губернатор порадив пенсіонерам, якщо у них немає коштів заплатити за комунальні послуги краще звертитися до родичів за допомогою. Уже під завершення заходу зал був напівпорожній, а люди вочевидь навіть не знали, про що буде йти мова на зустрічі.

Також у залі був присутній голова Ківерцівської районної державної адміністрації Валерій Ткачук. Він закликав громадян прийти на вибори 31 березня і зробити правильний вибір.

Подібні випадки незаконної агітації були у 2012 році під час парламенських виборів. Тоді ж голова Чернівецької обласної державної адміністрації Михайло Папієв перебував у двох районах області. Разом з ним були 2 кандидати від Партії регіонів. Тоді поліція відкрила кримінальне провадження за фактом незаконної агітації у робочий час. Наразі по цій по справі допитали уже більше 150 свідків. Прокуратура довела, що Папієв чинив психологічний тиск на виборців. Однак, він відбувся тільки звільненням з посади хоча за таке передбачена кримінальна відповідальність. 

Детальніше у сюжеті ТРК "Аверс":


Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook