16 травня відбулась сесія Волинської обласної ради. Голова ОДА Олександр Савченко представив свій звіт, назвавши закриття фельдшерсько-акушерських пунктів, прерогативою місцевої влади.

Читайте також: Волиньрада не буде висловлювати недовіру губернатору Савченку: відома причина

Приїзджий генерал у своєму звіті також звернув увагу на проблеми медичної галузі, зокрема, знищення стоматологічних кабінетів у районах, закриття ФАПів, назвавши прерогативою місцевої влади.

"Так, реформа на сьогоднішній день ще не закінчена, те що на першому етапі – це сімейні лікарі, декларації, все інше. Волинь сьогодні одна з передових по заключенню декларацій, ми знаємо чудово, що зарплата лікарів суттєво підвищилася. Є, звичайно, питання вторинного,третинного рівня.

Читайте також: Як працює медреформа на Волині: в районах – масове скорочення стоматологів

Чи є питання стоматолігії, чи чогось іншого? Так, звичайно, є. Що ми можемо зробити?

Тяжко сказати, але ми робили все те, що могли робити. Ну мені вдалося, десь, вмовити Світовий банк і віддати нам тих 20 мільйонів. Це амбулаторії, загалом ми будуємо сьогодні 15 амбулаторій по проекту Кабміну і 31 амбулаторію по проекту Світового банку.

Скільки б ми сьогодні не казали, що ФАПи сьогодні закриваються, повірте, це, сьогодні прерогатива місцевих органів влади", – заявив Савченко.

Складно повірити в такі слова. Виходить, що місцева влада хоче закрити, часом, єдині на селі медичні установи, що так потрібні мешканцям сільської місцевості, які звісно ж потребують кваліфікованої медичної допомоги.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook