Очільник Волинської ОДА Володимир Гунчик на оперативній нараді 15 січня прокоментував матеріал "Під прицілом" про свою бездіяльність у проблемних ситуаціях. Зокрема, мова йшла про нестачу коштів на зарплати працівникам освіти й медицини у Камінь-Каширської РДА. Тоді губернатор і його швагро Валерій Дунайчук, який обіймає посаду голови райдержадміністрації, не спромоглись вирішити це питання, залишивши людей напризволяще. У ситуацію втрутилась нардеп Ірина Констанкевич і разом з депутатами Волинської облради змогли виділити 9 млн грн на виплату зарплат освітянам та медикам.

Читайте також: На Волині губернатор два роки заважає роздержавленню ЗМІ

Проте Володимир Гунчик охарактеризував це як наклеп на його роботу і зухвало заявив, що саме він зміг отримати стабілізаційну дотацію з держбюджету на виплату зарплат.

Окрім того, він дозволив собі неприпустимі слова на адресу ЗМІ, бездумно образивши й читачів.

"Дотація свого часу поступила у райони. Що роблять деякі наші ЗМІ? Цитую: "…навіть тут Дунайчук з Гунчиком не втрутились, а холоднокровно споглядали за ситуацією зі сторони. Відповідальність на себе взяли народний депутат Ірина Констанкевич та депутати облради Волині, яким вдалось "вибити" у держави стабілізаційну дотацію". Я з повагою ставлюся до наших ЗМІ, але рекомендую такі помийні ями не читати", – сказав на нараді Гунчик.

Читайте також: Що об’єднує Гунчика, Василенка та регіонала Злочевського?

Якщо керівник Волині ставить підпис під документом про розподіл коштів, це не означає, що він зумів переконати вище керівництво екстренно надати йому ці кошти. Втім, у губернатора інша логіка.

Відзначимо, що Володимир Гунчик завжди критично ставився до ЗМІ, виявляв до них негатив і щось від них приховував. Скандал стався, коли він заборонив бути присутніми журналістам і знімальній групі ТРК "Аверс" на слуханні звіту земельного управління облдержадміністрації, які намагались законно туди потрапити.

Тоді депутат облради Володимир Кучер звернувся до губернатора, аби той надав офіційне пояснення перешкоджанню журналістській діяльності. Виявилось, Володимир Гунчик вважає, що волиняни не мають права знати, що обговорюють чиновники.

Ще один вищезгаданий діяч, швагро очільника ОДА Валерій Дунайчук, має ті ж самі радянські погляди на роботу ЗМІ. Він пішов далі і взагалі запровадив цензуру у виданнях Камінь-Каширського району через критику на адресу влади.

В цілому ж дії обидвох представників БПП "Солідарність" абсолютно суперечать базовим європейським цінностям, які сповідують волиняни і українці в цілому. За голослівними заявими Володимира Гунчика і Валерія Дунайчука ховається лиш голий популізм. 

Зокрема, Володимир Гунчик не цурається відкрито підтримувати незаконний продаж земель для видобутку бурштину, закривати очі на махінації, навмисно вбивати стратегічно важливе ДП "Волиньторф", на яке давно вже полюють нечесні бізнесмени, і т. д.

Після всіх своїх діян, спрямованих на обкрадання і зухвалий обман волинян, Володимир Гунчик привселюдно лютує через критику на свою адресу і називає ЗМІ "помийними ямами". Хоча адекватною реакцією мала б бути зміна вектору своєї роботи на благо Волині, а не на задоволення власних інтересів у ті лічені дні, які йому залишилось працювати на посаді голови ОДА.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter