На декількох вулицях Луцька фіксують викид сміття на проїжджу частину жителями навколишніх сіл.

Читайте також: Лучани масово скаржаться на відключення світла та гарячої води

Про це йшлося на оперативній нараді в міськраді, 12 лютого.

Керівник департаменту муніципальної варти Луцька Юлія Сиротинська розповідає, що: "У вересні 2018 було підготовлено наказ першого міського голови стосовно вивозу сміття. Департамент муніципальної варти долучився до того, вони проводили збори із мешканцями вулиць стосовно врегулювання вивозу сміття. Збори пройшли разом із представниками "Луцькспецкомунстранс". Також муніципали роздавали листівки , у яких зазначали графік та правильність викидання. Це стосується вулиць: Володимирська, Ковельська, Дубнівська. Ковельська повністю забезпечена контейнерами для зберігання сміття".

Також муніципали контролюють викидання сміття, яке здійснюють люди з навколишніх сіл. Керівникам жеків наказано повідомляти про приїзд автомобілів на полігон твердих відходів. Постає питання куди жеки вивозять сміття, адже на Брище можна викидати тільки 3 тони сміття, а договорів ніяких ні з ким більше не підписано, тому постає питання куди жеки дівають сміття.

Таким чином було притягнуто 17 осіб до адміністративної відповідальності за викид сміття на проїжджу частину, 10 з яких не мешкає у місті Луцьку

Читайте також: Як лучанам отримати субсидію після монетизації

Також зіштовхнулись із проблемою реклами: зокрема, з білбордів здирають рекламу і просто залишають на тому самому місці, не прибираючи за собою. Проте за договором із "Луцькреклама", орендарі білбордів повинні самі прибирати за собою території, прилеглу до білборда.

Перший заступник міського голови Григоій Недопад стверджує: "Стосовно скарг, які рясніють у фейсбуці, стосовно не вивозу сміття. Є недобросовісні голови ОСББ, які заключають договори по вивезенню сміття всього 3 рази на тиждень, хоча навантаження там таке ж як і по інших ОСББ. Таким чином вони просто хочуть зекономити,а обурення падає на міську раду і КП.

Тому Григорій Недопад звернувся до голів тих ОСББ, які недобросовісної виконують свою роботу,аби ті уклали договір і вивозили сміття згідно графіку, яким користуються решта. Тому цим питанням займуться конкретно.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook