Верхова Рада підтримала за основу законопроект про державну мову. Документ визначає українську мову єдиною офіційною мовою в Україні і регулює застосування мови в усіх сферах суспільного життя, проте не поширюється на приватне спілкування. Серед документів, зареєстрованих на цей пленарний тиждень, і документ, який підготувала група депутатів на чолі з Олександром Шевченком "Про заборону пропаганди "руского міра" в Україні". 

Читайте також: Народні депутати від УКРОПу закликали парламент заборонити "рускій мір" в Україні

Про це йдеться у сюжеті ТРК "Аверс".

"Ідеологія "руского міра" – це точно не український шлях", – зазначив Олександр Шевченко. 

В режимі відеозв'язку він розповів журналістам ТРК "Аверс" про причини створення законопроекту та реакцію Росії на його ініціативу.

Вже за кілька днів після реєстрації законопроекту "Про заборону "руского міра" в Україні" один із центральних каналів Росії розпочинає свою програму з обговорення ініціативи Олександра Шевченка. У студії була справжня істерика та ґвалт. Автор законопроекту зазначає, що такий закон варто було прийняти ще у 2014 році, адже саме ідеологія "руского міра" забрала сотні десятків життів українців. 

Читайте також: "Пропа*андони" із "Раша ТіВі" забилися в істериці через законопроект Олександра Шевченка про заборону "русского міра" в Україні (відео)

Олександр Шевченко порівнює ідеологію "руского міра" з раковою пухлиною і зазначає, що у законопроекті пропонується заборонити в Україні пропаганду цієї ідеології, адже саме вона обґрунтовує імперську політику російського керівництва. 

Нардеп розуміє, що думки українців з приводу його законопроекту можуть бути різними.

Детальніше дивіться в сюжеті:

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter