У Черкаській області триває боротьба між бійцям 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр" та священнослужителями Мотронинського монастиря Української православної церкви Московського патріархату.

Читайте також: Скандальна заява: патріарх Філарет відмовився від томосу

Військові звинувачують ігуменю монастиря у паплюженні меморіалу загиблим на Донбасі воїнам 93-ї бригади. За їхніми словами, настоятелька наказала зливати каналізаційні нечистоти з будівлі у яр, звідки вони стікають до пам'ятника, повідомляє 24 канал.

"Якщо раніше московська церква в особі ігумені Мотронинського монастиря гидила нам словесно та подекуди бюрократично, то тепер же гидення набуло цілком матеріального характеру", – зазначили військові. 

У 93-й бригаді поширили відповідне відео, як монастир зливає нечистоти у яр, та назвали такі дії "актом побутового рагулізму". 

Читайте також: Папа Римський змінив молитву "Отче наш"

Бійці 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр" захищають Україну від російської агресії на Донбасі з 2014 року. Вони брали участь у боях за Іловайськ, Донецький аеропорт, Піски. 93-тя ОМБр зазнала найбільших втрат серед військових частин України. За офіційними даними на кінець 2017 року у боях загинуло 272 військовослужбовця "Холодного Яру". З початку війни нагородами відзначили понад 1000 військовослужбовців бригади, серед них троє отримали звання Героя України і орден "Золота Зірка".

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook