Нардеп Ілля Кива пропонує перейменувати проспект Бандери у Києві на честь вбитого в США Джорджа Флойда. Також він звернувся до митрополита Епіфанія з вимогою "канонізувати невинно убієнного Флойда". Про це він написав у власному "Telegram"-каналі, пише "Главком".

Читайте також: Скандальний нардеп Ківа обматюкав українця через запитання про війну

Нардеп Ілля Кива від фракції "Опозиційна платформа – За життя" пропонує оголосити тиждень жалоби та перейменувати в Києві проспект Степана Бандери на честь Джорджа Флойда, афроамериканця, вбитого поліціянтом у США.

А ще депутат висунув пропозицію канонізувати Флойда, внести його до списків Небесної сотні та виплатити його родині 10 млн доларів.

"У солідарність з американським народом, розділяючи їх національне горе у зв’язку з трагічною загибеллю темношкірого великомученика. Як народний депутат України пропоную оголосити тиждень жалоби й перейменувати в Києві проспект Степана Бандери в проспект Флойда", – написав він.

Він навіть вимагає від прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля виділити матеріальну допомогу в розмірі 10 млн доларів сім’ї загиблого афроамериканця.

"Прошу розглянути можливість включення Флойда в списки Небесної сотні, як людини, яка почала "революцію гідності" в Сполучених Штатах Америки", – додав депутат.

Крім того, він звернувся до митрополита Епіфанія з вимогою "канонізувати невинно убієнного Флойда" і призначити день його шанування в церкві.

Читайте також: Скандальний Кива заявив про "захоплення українського суспільства гомодиктатурою" і назвав її провідників

Нагадаємо, що у США спалахнули масові протести та сутички в Міннеаполісі та ряді інших міст США після смерті афроамериканця Джорджа Флойда.

Джорд Флойд був затриманий 25 травня після того, як продавець супермаркету запідозрив, що чоловік розплатився з ним підробленою купюрою. Один з поліцейських притиснув шию 46-річного Флойда до бетону коліном.

При цьому затриманий намагався сказати, що не може дихати. Наступного дня чорношкірий чоловік помер.

Після смерті Флойда в десятках американських міст почалися масові протести проти поліцейського свавілля.

У деяких випадках вони супроводжуються заворушеннями, сутичками з поліцією, грабежами, мародерством і погромами.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook