Вже двоє іноземних громадян на Вінниччині скористались нововведенням від МВС України — здати теоретичний іспит на водійські права англійською мовою.

Читайте також: В Україні зміняться правила отримання водійського посвідчення

– Вони здавали англійською необхідну частину іспиту на отримання водійських прав у сервісних центрах Вінниці та Могилева-Подільського. Це перші наші такі клієнти, відколи це нововведення впровадили у сервісних центрах МВС України. Раніше іноземці мусили здавати теорію лише українською мовою. Втім, минулого року до наших підрозділів по Україні за цією послугою звертались 3 620 громадян інших держав, – розповів речник регіонального сервісного центру МВС Вінниччини Володимир Мотичко. – Тому, аби удосконалити якість надання послуг, враховуючи велику кількість звернень від іноземців, вирішили запровадити ще й англійську мову. Чи англійською чи українською здавати тести — вирішуватиме сам клієнт.

Процедура звернення до нас для іноземців стандартна як і для громадян України — завяник надає посвідчення особи, ідентифікаційний номер, медичну довідку про придатність керування транспортними засобами та свідоцтво про закінчення курсів. А от мова – на вибір.

За усіма консультаціями іноземці можуть звертатись до сервісних центрів у Гайсині, Могилеві-Подільському, Тульчині, Хмільнику та двох у Вінниці та під час виїзних прийомів фахівців сервісних центрів МВС Вінниччини у решті районах та містах області.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter