Офіс президента шукає грамотних юридичних рішень, аби закінчити війну на Донбасі та зберегти суверенітет і територіальну цілісність України.

Читайте також: Загиблим захисникам України та учасникам Революції Гідності з Волині присвоїли посмертно почесні звання

Заплановане за результатами позачергового засідання Тристоронньої контактної групи спільне інспектування в районі населеного пункту Шуми за участю представника координатора від ОБСЄ тимчасово скасовується. Про це УНІАН стало відомо з джерел в Офісі президента.

"Інспектування сьогодні не буде. Воно не переноситься, а поки тимчасово скасовується", – повідомили джерела.

"Представники терористичних організацій "ДНР", "ЛНР" сиділи у складі СЦКК ще з 2014 року. Їх участь у перемовинах визначена Мінськими домовленостями, підписаними ще Порошенком, нині вони присутні у ТКГ. Хоча не мають юридичної сили", – зауважили в Офісі президента. 

Також було вказано, що Україна не проводить діалогу з терористами, саме тому президент України напряму говорить з президентом РФ Володимиром Путіним, адже за столом переговорів може бути тільки Росія, яка і є агресором. 

"Але з цим надбанням, підписаним Петром Порошенком, щось треба робити. Згадаймо, що 2015 року за результатами переговорів лідерів незаконних збройних формувань, під Комплексом заходів з виконання Мінських домовленостей стояли підписи терористів Захарченка і Плотницького. Порошенко вміло забув про ці рішення, з якими нинішній владі щось треба робити, і нині розгойдує суспільство маніпуляціями. І це лише один приклад", – переконує джерело.

Читайте також: Осінній призов в Україні: кого і як забиратимуть в армію

Наразі Офіс президента шукає грамотних юридичних рішень, аби закінчити війну на Донбасі та зберегти суверенітет і територіальну цілісність України.

"Хоча попередня влада зробила все, аби дорога до миру була надскладною", – вважають в Офісі президента.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook