Соціального хліба не буде! Лучани, щоб хоч якось звести кінці з кінцями, змушені стояти у довжелезній черзі за буханцем. Та виявляється, комусь його возити та продавати не вигідно.

Читайте також: У чергах за дешевим хлібом: як виживають луцькі пенсіонери

І знову черга за соціальним хлібом. Люди бідкаються, адже пенсії маленькі, а комунальні тарифи великі і їм просто не вистачає на нормальне харчування, тому вони зимушені стояти в черзі за соціальним хлібом.

Пенсіонерка Лідія, розповідає: їде за хлібом через все місто, щоб зекономити 6 гривень. Адже пенсія у жінки маленька, вистачає лише на комунальні послуги. А тут ще й побачила оголошення, що соціальний хліб подорожчає.

Читайте також: Як Порошенко підкуповує пенсіонерів грошима, здертими з "євробляхерів"

В черзі за соціальним хлібом і 70-ти літня бабуся. Вона каже, що не живе, а виживає: платить за квартиру 4000 грн, пенсія була 1600 грн, а зараз її збільшили на 170 грн. Звісно ж, для неї, це суттєво.

"Пішла в ЗАГС взяла довідку бо чоловік помер, щойно 3 місяці як помер взяла довідку і заплатила за три цифри 183 гривні. Це таке виносімо робити таке? Я вже не можу на свою, розумієте чоловік получав більше і тепер мені сказали 50% можеш переходити на його, що то воно буде дальше я не знаю", – розповідає пенсіонерка.

Люди щодня приходять за соціальним хлібом. Пенсіонери кажуть, що питати чому така ситуація склалась, потрібно не в них.

"Сфотографуйте оті борди, де "президент один", отам потрібно запитувати, а не тут. В нього совісті не хватає ще говорити "Я один". Його вішати треба на стовпі", – каже. жінка з черги за соціальним хлібом.

Що будуть робити люди, коли ціну на соціальний хліб піднімуть? Вочевидь дозволити собі його часто просто не зможуть.

Детальніше у сюжеті ТРК "Аверс":


Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook