Військовослужбовець, який помилково збив український пасажирський літак рейсу PS 752 "Міжнародних авіаліній України" під Тегераном, знаходиться у в'язниці. Про це в інтерв'ю Der Spiegel заявив міністр закордонних справ Ірану Мухаммад Джавад Заріф, пише Голос Америки. Інформації про особу заарештованого він не надав.

Читайте також: Знав, що збили: Зеленський розкрив шокуючу правду про катастрофу МАУ

Заріф також згадав інцидент з іранським пасажирським літаком, який США збили в 1988 році.

"Майже 32 роки тому США збили іранський пасажирський літак. До сьогодні вони так і не принесли офіційних вибачень. Американський офіцер, який був відповідальний за його знищення, навіть отримав медаль. Тим часом іранець, який збив український літак, зараз знаходиться у в'язниці", – розповів міністр. Про це пише mind.ua

На питання, чи не було безвідповідальним рішення не закривати повітряний простір країни в ніч проведення атаки по американських базах в Іраку, Заріф відповів, що Тегеран не був у зоні військових дій. Політик назвав це технічним і політичним рішенням. "Ми брали участь у війні проти Іраку протягом восьми років, не закриваючи повітряний простір", – заявив він.

Читайте також: Іран опублікував звіт про розслідування авіакатастрофи українського літака

Міністр також назвав атаку на американські військові бази в Іраку "офіційною військовою відповіддю" Ірану на загибель генерала Сулеймані. "Ракетним ударом не було заподіяно ніяких жертв, ми здійснили наше право на самооборону відповідним чином", – зазначив Заріф.

Як відомо, Boeing компанії МАУ, що виконував рейс з Тегерана до Києва, розбився 8 січня невдовзі після зльоту. Загинули всі 176 чоловік на борту, серед яких було найбільше громадян Ірану, Канади, а також 11 громадян України.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook