Верховна Рада має повернути навчально-виховні комплекси до української системи освіти. Про це під час брифінгу у Верховній Раді заявила голова підкомітету з питань позашкільної, професійної (професійно-технічної) та фахової передвищої освіти комітету Верховної Ради з питань науки і освіти, народний депутат від УКРОПу Ірина Констанкевич.

Читайте також: Міноборони серед найбільших землевласників, а землі для атовців немає

Нардеп зазначила, що такі заклади дозволяють дітям здобувати первинну дошкільну та початкову шкільну освіту на базі єдиних центрів.

"Навчально-виховні комплекси вже сформували безліч плідних освітніх традицій. Такі заклади мають право на життя", – зауважила представниця УКРОПу.

За її словами, перевага НВК полягає в тому, що учні можуть продовжити здобувати початкову освіту після дошкільного віку в єдиному закладі. НВК функціонують в Україні близько двадцяти років і становлять майже половину від усіх навчальних закладів. Зараз у таких комплексах навчаються до 750 тисяч дітей, майже половина з яких проживають у селах.

Незважаючи це, чинна редакція Закону "Про освіту" виключає можливість здобуття освіти в НВК. Така форма навчання просто зникла з українського законодавства.

"Саме це спонукало нас підготувати законопроект, який має повернути навчально-виховні комплекси до закону про освіту", – зазначила Ірина Констанкевич.

Нагадаємо, що народні депутати від УКРОПу Тарас Батенко, Ірина Констанкевич, Валентин Дідич, Олександр Дубінін, Олександр Шевченко та Віктор Шевченко у співпраці з представниками різних фракцій і груп парламенту підготували проект закону № 8146 "Про внесення змін до Закону України "Про освіту" (щодо навчально-виховних комплексів)". Документ пропонує на законодавчому рівні включити навчально-виховні комплекси до української системи освіти.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter